Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mikor kell egy macskát féregha...

Mikor kell egy macskát féreghajtózni? Kell egyáltalán?

Figyelt kérdés

Befogadtunk utcáról egy max 1 éves kandúr cicát, aki azóta ki sem mozdul a kertből, imádja, hogy végre van otthona, nem az a tipikus macska, aki kóborol.:)

Voltunk orvosnál is, viszont elfelejtettem a féreghajtóra rákérdezni. Milyen időközönként adjak neki?

2016. febr. 3. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Természetesen kell. 3 havonta kell beadni. Ha van benne féreg, ismételni kell a kezelést.
2016. febr. 3. 16:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Jaj bocsánat, azt elfelejtettem, hogy az első adagot megkapta itthon, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy adjak-e még neki ott, de nem férges szerencsére!

Köszönöm a választ, akkor veszek majd még!

2016. febr. 3. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:
az a baj a férgekkel, hogy nem tud felszívódni a tápanyag tőlük rendesen és vitamin hiány miatt legyengül a szervezet, aztán jön halmozódva a baj a legyengült immunrendszer miatt. Amúgy együtt tudnak vele élni, ha emberre átterjed sem tragédia, de jobb ezt rendben tartani. Add be neki, van pasztában is, lehet kapni állatpatikákban is és ott el is tudják mondani a használatát is.
2016. febr. 3. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Kinti macskánál érdemes ismételni két hét után. Legalábbis elég kis esély van rá, hogy minden végterméket alaposan van lehetőséged átvizsgálni, ha nem almot használ. Szóval nem veheted biztosra, hogy nem ürült féreg.

Egyébként pedig 3 havonta kell adni neki. Ha felmerül a gyanú, hogy férges, akkor soron kívül is mehet, kisebb kárt okoz a gyógyszer, mint a férgek. Nyáron főleg előfordulhat ilyen, többet vadásznak, találkoznak más macskákkal, nagyobb a kockázat. :)

2016. febr. 3. 16:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Ez igazán semmibe nem kerül, azért fogadtuk be, hogy rendesen gondját viseljük a macseknak, szóval legkésőbb holnap veszek is, aztán kapja majd a következő adagot, szerencsére első alkalommal kajába rakva megette a tablettát is:D

A pasztát azt hogy képzeljem el, jobb mint a sima tabletta?

2016. febr. 3. 16:46
 6/7 anonim ***** válasza:

nem jobb, csak talán jobb beadni azoknak, akikkel harcolni kell a tablettával. pl. a mieink.

sok féle van

[link]

[link]

2016. febr. 3. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ, szerencsére vele nincs ilyen gond, mindent megenne, így a tablettát is simán lenyelte egy kis kajával :)
2016. febr. 3. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!