Hogyan mutathatom meg a macskámnak, hogy ne féljen a nagyobb távolságokat átugrani?
Figyelt kérdés
A körülbelül fél éves ivartalanított, egészséges, fiú cicám nem mer olyan fél méternél nagyobb távolságokat ugrani. Múltkor is az volt, hogy a földtől egy méter magasabbra lévő ablakpárkányra nem mert felugrani, majd az ablakpárkány és a tető közti szintén egy méteres távolságot sem merte átugrani, pedig oda is tettem neki kaját, hogy hátha az motiválja, hogy fel/le merjen ugrani. De nem mert, csak méregette a távolságot. Hogyan mutathatom/taníthatom meg neki, hogy nem kell félnie, és bátran ugrálhat? Egyébként mindig fára mászik, futkározik, és játékos, csak kicsit lusta. Talán ez a baj? Köszi előre is a válaszokat!2016. jan. 31. 17:18
1/6 anonim válasza:
Talan ha felrakod az ablakparkanyra. Nem maradhat ott örökké le kell jönnie. Ha leugrik talan latja hogy nem félelmetes... Es utanna felugrik. De addig örülj mig nem ugrik fel mindenhova.
2/6 anonim válasza:
Minek egy macskát ugráltatni? Majd ugrik nagyokat, ha nagyobb lesz, és kellően megerősödtek hozzá a hátsó lábai. Felesleges erőltetni, ráadásul baleset is lehet a vége. A macska okos állat, tudja, hol vannak a határai. Bízd rá a dolgot!
3/6 A kérdező kommentje:
Az ablakpárkányról leugrani mer, csak fel nem, már volt rá példa, amikor az ablakon raktam ki. A tetőről az ablakpárkányra viszont nem mer, lehet azért, mert nem valami széles. Lehet, hogy ez a baja?
Szerintem már elég erősek a lábai, mert máshol ugrál, fára mászik, stb, és láttam, hogy akar próbálkozni, csak nem mer.
2016. febr. 1. 13:00
4/6 A kérdező kommentje:
Ja, és a másik macska lazán fel/leugrik, tehát nem egy átugorhatatlan nagy távolságról van szó!
2016. febr. 1. 13:01
5/6 anonim válasza:
Tegyel oda valamit amire felugorhaz es onnan tovanb a parkanyra
6/6 A kérdező kommentje:
Már tettem oda dobozt is, széket is, de vagy arra sem mert felugrani (amit nem hiszek), vagy a kis buta nem értette, hogy miért rakom oda.
2016. febr. 2. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!