Félek az ivartalanítás miatt?
Figyelt kérdés
Ivartalanítottuk majd egy éve szuka kutyánkat és az éjszaka hát rettegéssel telt amig teljesen fel nem épült (hisz nyilt hasi mütét volt) illetve 2 hétig állando felügyelet alatt volt a kutyusom.
nagyon félek hogy a 8 honapos lány cicával is ez lesz hogy rettegni kell nehogy baja legyen , nehogy kiszedje a varratait stb stb. nyugtassatatok meg minden oké lesz.Mindenképp ivartalanitatni akarom.
2016. jan. 25. 13:06
1/9 anonim válasza:
Ha jól értem, a kutyával minden rendben volt a műtét után, csak aggódtál miatta, ami természetes. Valószínűleg a cicánál se lesz semmi gond, ezek rutinműtétek, nem kell ennyire félni tőle.
2/9 anonim válasza:
Nekem már több nőstényem volt ivartalanítva, lehet, szerencsém volt, de egyik sem tépkedte a varratot. Arra kell főleg vigyázni, hogy ne nyalogassa a sebet, mert a néphittel ellentétben nem tesz jót neki. Nekem elmagyarázta a doki, hogy a nyálától falósejtek keletkeznek a sebben és attól csúnyán beduzzad, ami miatt nehezebb kiszedni a varratot. (ő egyébként olyan ügyesen varr, hogy egy mozdulattal kijön a "cérna", szinte nem is marad heg utána)
3/9 A kérdező kommentje:
jol van kutyánál minden okés volt de féltettemmosta cicánál ugy szintén (ha kandur lenne nem gond his nyisz nyasz fél perc éskész dehát ez kipakolos nyilt hasi mütétét több a kockázat ezért féltem
2016. jan. 25. 13:15
4/9 anonim válasza:
Én is félnék... senki se örül, ha kigolyózzák, vagy ilyesmi...
5/9 anonim válasza:
Jó orvossal nem lesz gond. Én is voltam ilyen helyzetben, tudom mit érzel.
6/9 anonim válasza:
Én is féltem, nem is vittem sokáig, de bevallom rosszul tettem, mert sokszor szült. Mondjuk mindig találtunk gazdit a kicsiknek, meg párat mi is megtartottunk, aztán rászántam magam, mert neki sem jó és nekem se ez a "macskaözön". 1 napig volt kicsit fura, másnap már ugrált össze-vissza. Szóval biztos nem volt neki kellemes, de nagyon gyorsan összekapta magát.
7/9 anonim válasza:
Természetes, hogy aggódsz, de ha jó orvoshoz viszed, akkor a legnagyobb valószínűség szerint rendben lesz minden. Mi két nőstényt ivartalaníttatunk, semmi gond nem volt. De a gazdinak az a "dolga", hogy aggódjon:)
8/9 anonim válasza:
Én is nagyon féltem, de az ő érdekében döntöttem így. 1 napig volt ugye kába az altatótól, ameddig ki nem ment a hatása melegen tartottuk takaróval. Aztán mikor magához tért szédült, úgyhogy kitámogattam az alomig, ott pisilt, utána visszafektettem pihenni. Később vittem inni, hogy ne kelljen felkelnie. Másnap már jól volt. A seb le volt tapasztva, piszkálgatta, kívülről nyalogatta a tapaszt, de rászóltunk. Pár nap elteltével kezdte letépegetni a tapaszt. Aztán le is szedte kb. 1 hétre rá. Talán egyszer megtépte kicsit a varratot, de nem lett belőle baj. Azóta is jól van.
9/9 anonim válasza:
Két lány cicám van. Mindkettőt egy éves koruk előtt ivartalanítottuk. Nem volt gond összességében egyiknél sem. Kücsit étvágytalanabbak voltak, amit másnap pótoltak. :) Természetesen fáj nekik ezért nehezen találnak helyet. A kisebbik allergiás volt a belső, felszívódó varratra (pedig valami hiper szuper drága, ami elvileg nem válthatna ki érzékenységet, de hát ez van)ezért gennyesedett, de a doki kipucolta és minden oké lett. Szeretik a pocak simit és vakargatást is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!