2 cica van a családban. Mikor lesz béke?
Van a családnak egy 13 éves
perzsa fiú cicája. Amíg egyedül volt, nem volt vele semmi gond. Kb.4 hónapja a nejem kolléga nőjétől kaptunk egy 6 éves lány cicát és ekkor kezdődtek a gondok. Valahogy a 2 cica nem tudja egymást megszokni. Fújnak egymásra. A perzsa kergeti a lányt. Eddig még nagy összetűzés nem volt közöttük, de szerintem csak idő kérdése és össze
ugranak. Vagy meg kell várni, hogy össze ugorjanak és akkor kiderül, hogy ki a főnök. Hátha valaki tudna segíteni. A kérdésem a következő. Mikor fognak egymás mellett elférni? Mikor lesz az, hogy nem fújnak egymásra? Hogyan lehetne őket összeszoktatni? Vagy pedig ezekre nincs esély? Így kell ennek maradnia most már, hogy bármikor össze ugorhatnak? Előre is köszönöm a tanácsot.
Illetve a területét. A nőstények könnyebben egymáshoz szoktathatóak, a kandúrok bajosabbak. Nekem hasonló tapasztalatom van, csak idős nőstény cicával. Jött mellé egy fiatal kandúr akit hosszú ideig hajtott, elkergetett, de nagyjából fél év alatt el kezdte megtűrni, bevenni a "közösbe". Szóval ne add fel a reményt.
3-as voltam.
Én nem látom vészesnek a helyzetet, nálunk is ez volt. Egy lakásban élnek, nem kell őket különzárni, csak ha túl közel van a másik, fújnak? Ez teljesen normális. Egy fél év kell, hogy ne legyen morgás, egy év múlva meg akár együtt is alszanak majd. Ha kergeti egyik a másikat, az a cicáknál nem feltétlenül agresszivitás, lehet játék is.
Az ember nemigen tehet semmit, ki kell várni, amíg kialakul, hogy ki a főnök. Csak akkor van baj, ha nagyon összebalhéznak és sérülés veszélye áll fenn. A kisebb csörtékbe viszont ne avatkozz bele. Ja, és alapszabály: amíg ki nem alakul az együttélés, mindig a régi cicát dédelgesd többet! Így elejét veheted a féltékenységnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!