Használni fog így a féreghajtó?
Ha alapból nem férges, valószínűleg ez is elég.
Ha nagyon éhes, akkor sem tudod étellel beadni? Én mindig a reggeli etetésnél rakom bele konzervből kivett falatba, olyankor nagyon éhesek és gond nélkül megeszik. Még olyan cicának is adtam be így aki még életében nem kapott, ő nem az enyém csak enni jár hozzánk.
2015. dec. 30. 10:49
2/14 F.Eszty válasza:
Mi macska pátétomba (tubusos nem tálkás) egy kicsit megtörtük és neki fel se tünt amúgy meg utálja nem eszi meg ez az eggyetlen mód
2015. dec. 30. 11:12
3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de épp azért kezdtem így, hogy nem lehet félrevezetni, mert ezzel már korábban próbálkoztunk. Kiszagolja, megérzi a legfinomabb falatban is. Próbáltam már úgy is, hogy mozsárral porrá zúztam és úgy vegyítettem bele és nem ette meg, ha éhes akkor sem. Ilyenkor kárba vész a tabletta is, ráadásul ugyanazt az ételt sem lehet neki adni egy darabig, mert fenntartásokkal nézegeti. Irigylem azt akinek ez működik, nekem sajnos eléggé raplis a macskám. Kutyákkal nincs ilyen gond, bele nyomom egészben a pirulát egy karika kolbászba és már le is csúszott nekik. Na de még mindig az a kérdés, hogy használ-e így hogy valamennyi visszajött belőle? Eddig kinti macska volt, nem tudtam ellenőrizni a kakiját, az idén szoktattuk be. Minden esetre megismétlem pár nap múlva.
Próbáld ki a vitaminthe pasztát, ennek macskaszempontból jó íze van, szeretni szokták.
2015. dec. 30. 11:29
5/14 A kérdező kommentje:
Ja és férges, ma vettem észre.
Nem így kell tablettát beadni, sajnos tényleg ömlik a nyáluk a legtöbbtől, a féreghajtónak extra szar íze lehet. A torkán minél hátrébb kell dugni, esetleg csipesszel. Állatorvos meg tudja mutatni. Ha jól csinálod, 3 másodperc az egész.
2015. dec. 30. 11:41
Én porrá töröm, belekeverem egy kis (!) majkrembe, és az ujjamrol nyalja el. Múltkor elrontottam, mert túl sok majkrembe tettem bele. Azzal megszenvedtem. A megfelelő mennyiség az fél kávéskanál. Ennyit megeszik a kezemrol, ez után, ha nem ízlik neki otthagyja. Én nem szeretem a talkajaba tenni, bár eszik konzervet, de úgy érzem, úgy nem tudom ellenőrizni megfelelően, hogy megette-e. Egészben beadni még sosem sikerült. De a múltkor majdnem megette magától a tablettát, ahogy letettem elé, legalábbis nagyon érdekelte.
2015. dec. 30. 11:43
8/14 A kérdező kommentje:
7-es. Sajnos mint ahogy nincs két egyforma ember, két egyforma cica sincs. Nem kifogás hidd el, ezekkel már próbálkoztam, nekem sem buli kínozni.
Igen, hallottam valóban van ennek egy technikája, volt hogy sikerült elsőre úgy betenni a szájába, hogy rögtön eltűnt kis ficánkolás közepette. Lassan úgy is esedékes lesz a kutyáknak az oltás, majd akkor megkérem a dokit, hogy mutassa már meg hogyan kell.
7-es vagyok. Én is láttam, hogy csinálja az orvos, fenn van a neten is, poenosan is, úgyhogy próbálkozás közben vagy helyett egy órát röhögtem, de nekem meg az nem ment.
A másik trükk, amivel a múltkor végül megetettem (mikor sok volt a majkrem), rakentem a mancsara (a "labfejere") a maradékot, amit nem tudtam belediktalni. Ezt olvastam valahol, hogy utaljak, ha van a labukon valami, és lenyaljak, és érdemes így kiprobalni hát kétszer kentem rá, akkora adag lett, a végén elvonult az ágy alá majkremes lábbal, feloraig mosdott, de tiszta lett :)! Ha látsz benne fantáziát, próbáld ki :)!
2015. dec. 30. 12:44
10/14 A kérdező kommentje:
Köszi, ez is jó ötlet :-D Vagy bekenem az egész macskát májkrémmel :-D :-D
Kapcsolódó kérdések: