Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Talált cicával mit kell tenni...

Talált cicával mit kell tenni így éjjel? (Befogadni nem tudom éjjelre. Budapest, belváros. )

Figyelt kérdés
A társasházunk lépcsőházában néhány hete van egy cica, keservesen nyávog, ma mintha segítséget kérve tette volna ezt az előbb. Majdnem 100 lakás van a házban, nem tudom, hoyg ide tartozik-e, és kicsukás miatt van-e kint, de azt tippeljük, idegen. Szerintem túl hideg van kint neki. mit érdemes tenni? A bundája rendezett, nem sovány, de nem is éri el az átlagos súlyt. Nem futott el, folymatosan kérlelve nyávog.

2015. dec. 16. 22:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Valaki kidobta oda, arra számítva, hogy egy jobb szívű ember magához veszi.
2015. dec. 16. 22:54
 12/23 anonim ***** válasza:
18%

Ja és éhes. Ha van szíved, leszaladsz hozzá és viszel neki legalább egy kis tálka tejet, vagy kevés húst.

Ha valósággal ráveti magát, akkor gazdátlan szegény.

Legyen lelked kislány.

2015. dec. 16. 22:58
 13/23 anonim ***** válasza:
Pláne, hogy karácsonyi cica.
2015. dec. 16. 22:59
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Tejet ne, mert összefossa a lépcsőházat. Víz is megfelel neki, meg valami húsféle.
2015. dec. 16. 22:59
 15/23 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj, az ember segíteni próbál, te pedig bunkózol. Most milyen választ szeretnél? Értesítsd az FBI-t vagy mit? Írtuk hogy keresd fel a helyi állatmenhelyeket. Google-be szépen beíród, hogy "állatmenhely Budapest", és felveszed a kapcsolatot Velük.

Ha a cica barátságos, nem félős, valószínűleg gazdis. De azon kívül, hogy raksz ki plakátot és értesíted a menhelyeket, nem tudsz csinálni semmit. Nem értem hogy ezen mit nem bírsz felfogni. Nincs olyan szervezet, ami azonnal ki fog jönni és nyomozásba kezd. Annyit tudnak csinálni mint te, Facebookon, újságban írnak róla, és várják hogy a gazdi jelentkezzen. Ha pedig nem jelentkezik, új gazdát keresnek.

Ez van, ennyi amit lehet tenni.Értünk mi a macskák viselkedéséhez, de abból, hogy keservesen nyávog, nem fogjuk tudni megmondani, hogy ki a kazdája.

És nagyon szégyeld el magad, amiért így beszélsz azokkal, akik vették a fáradtságot, hogy megpróbáljanak segíteni!

2015. dec. 16. 23:03
 16/23 anonim ***** válasza:

"néhány hete van egy cica"

De neked pont ma, 22:08-kor jutott eszedbe elkezdeni segítséget követelni, demoströgtön!

Ha nincs kéznél dobozod, legalább egy kiselejtezett pulcsit rakj ki neki, az is több, mint a semmi! Reggel érdemes lenne körbekérdezni a lakókat, hogy mit tudnak róla, van-e gazdája stb., nemleges válasz esetén felhívni néhány menhelyet (nem vagyok budapesti, nem tudok neked ajánlani).

Azt érdemes tudni, hogy a legtöbb menhely várólistával dolgozik, rögtön nem tudnak "megszabadítani" a cicától. Ha nálad nem tud elcsövelni addig, akkor fűzz meg valami ismerőst. (Sok ember könnyebben vállal ideiglenes állatot, ha tudják, hogy X menhely Y időn belül fogadni fogja.)

Viselkedés alapján meg senki nem tudja megmondani, hogy gazdis-e. Ezek a dögök egyéniségek, teljesen máshogy reagálnak ilyen szituációkra. Nekem pl. két macskám van, az egyik képes a saját árnyékától is megijedni, a másikból meg kihagyták a veszélyérzetet: 4 éves korára jutott el odáig, hogy talán nem kellene vadidegen kutyák orrára felcsavarodni.

2015. dec. 16. 23:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Valószínűleg van gazdája vagy eteti valaki.

Ha nem fut el és kérlelve nyávog, akkor kizárt, hogy kikaparja a szemed ha leguggolsz hozzá, valószínűleg tényleg segítséget akar kérni (éhes, fázik, stb.).

Estére tegyél ki neki egy dobozt, benne egy kis összetépett, összegyűrt újságpapírral és vizet + valami kaját (akár párizsit, ha van).

És reggel hívd fel a budapesti sintértelepet, ők macskákat is befognak, mondj el nekik mindent és ők majd kijönnek és elviszik, célszerű lenne addig is valahova elzárni a macskát a lépcsőházban, ha ez lehetséges. Ha van gazdája a macskának, az hazaviheti majd a sintértelepről ill. tegyetek ki egy papírt a lépcsőházba, hogy a macskát elvitték a telepre, ha netán a zseni gazdája keresné..

07 és 19 óra között bent vannak,

a telefonszámuk 301-75-00 vagy +36-1-347-08-30.

10 és 15 között pedig személyesen is be lehet vinni kóbor/talál állatot, a címük 1097 Budapest, Illatos út 23/A.

2015. dec. 16. 23:18
 18/23 anonim ***** válasza:
65%
Ó,te állat barát..........
2015. dec. 17. 00:40
 19/23 anonim ***** válasza:
9%
Csak jelezném, hogy a kérdezőnek nem kötelessége segíteni, nem az ő felelőssége a macska. Csak mert mindenki úgy felháborodott itt.
2015. dec. 17. 07:41
 20/23 anonim ***** válasza:
Szerintem azért kérdezte meg,mert akar vele foglalkozni. Ha nem érdekelte volna,hagyja az egészet és nem kérdez semmit.
2015. dec. 17. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!