Miért tépi ki cicám a szőrét?
Hát valószínűleg az idegrendszere kicsit megsínylette a történteket és ez ilyen kényszeres lett nála, ha már tisztogatni nincs mit rajta és mégis tépi. Ha megnyugszik majd biztos rendbejön. Addig is, próbáljátok elterelni róla a figyelmét. Nem tudom mennyit vagytok vele, mennyire tudtok rá figyelni. Esetleg hízhatnátok a lábára harisnyát vagy valamit, esetleg úgy, hogy a hátán is átmenjen, akkor jobban fent marad a lábán, anélkül, hogy nagyon szorítaná. Csak esetleg alulról csúszik fel a hóna alá. Már ha nem telitalpas, de azt nem javaslom, mert szerintem azt nem viselné el, ha a mancsa nem lenne kint belőle. A miénknek a hasát kellett átkötni, becsavarni és teljesen jól viselte, nem is érdekelte, hogy rajta van. Mert a gallért nagyon nem szerette.
Amúgy amikor már rászáradt, akkor legjobb levágni a szőrét a rászárast kosszal együtt. Persze mondani könnyű. Mert nekünk is műtét után a ráfolyt nedvek beleszáradtak a bundába és később továbbterjedt, benemezesedett a szőre. A következő műtétnél azonnal levágtam neki, amíg kába volt, hogy ne legyen ilyen gond.
Esetleg ha kint is járkál, akkor valami élősködő beleköltözhetett a nedves szőrbe és az viszket neki. Vagy gombás lett.
A cicák nagyon rosszul viselik, ha nem tiszta a bundájuk. Pláne a szobacicák, akik megszokták, hogy mindig tisztán és szárazon vannak.
Azért ne aggódj, a cicák nagyon szívósok, rendbe fog jönni! Ha kitisztul a szőre és helyreáll a közérzete, abba fogja hagyni ezt. Talán azzal gyorsíthatod a folyamatot, ha langyos vizes szivaccsal megpróbálod lemosni a maradék ragacsot. Már ha hagyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!