Hogyan nyírjam le a perzsa cicám csomós szőrét?
Vettem ilyen csomó bontó cuccot ( [link] ), nem vált be, csak tépi a szőrét, eléggé fáj neki. Szőrbontó sprayt is vettem hozzá, az se jó semmire. Próbáltam sima borotvával, nem viszi. Van hajnyíró, de a macska fél tőle mert hangos. Macskakozmetikus a közelben sehol nincs.
Van még valami ötletetek esetleg?
Akkor autózzatok egyet a legközelebbi kutyakozmetikushoz mert te nagyobb kárt tudsz csinálni mint hasznot. Macskák bőre 2x olyan vékony mint a kutyáké,ha te most belenyírsz állatorvost kereshetsz nem kozmetikust. Hajnyíró meg szőrnyíró nem véletlen 2 kategória, hajnyíró ha vinné is a felénél bedöglene a szerkenytű. Ha meg már a bőréig összeállt csomó nem fogod tudni otthon kibontani,plusz ezzel is rengeteg fájdalmat illetve sérülést okozhatsz.
Mindenképp bízd szakemberre,ha tényleg nincs kozmetikus akkor orvost kérd meg hogy nyírja le,nekik mindenképp kell legyen gépük műtéti előkészület miatt.
Én mindig fésültem a perzsa macskám. Majd egyszer drága anyukám megürdette és hagyta a macskát száradni mert, hogy meleg van nem fázik nem kell hajszáritózni tehát átdörzsölte csak törölközővel.. Nos másnap mikor haza jöttem munkából merő csomóból állt a macska.
Én fogtam egy ollót kivágtam a csomókat. Átfésültem szegény cicát vagy 6 x. Az volt a szerencsém, hogy ami csomókat kivágtam a szőre takarta a "hibákat". Majd édes anyám még egyszer eljátszotta de az már nagyon brutális volt.. Így nekünk kb.: 80 km-ert kellett utaznunk egy állatkozmetikushoz aki helyre tette a cicámat. Bár olyan kis csúf volt rövid szörrel.. :D De utána helyre jött és megtiltottam anyukámnak, hogy fürdesse. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!