Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen egy macskával élni?...

Milyen egy macskával élni? Enyhítheti a hiányát egy kutyának? Fiú vagy lány macska barátságosabb?

Figyelt kérdés

Meghalt a kutyusunk kb. másfél hónapja, és sajnos jövőhéttől olyan helyen fogunk lakni egy évig, ahol nem tartható kutyus.

a Kutyák a szerelmeim, mániám, szóval amint letelik az az egy év, újra lesz.

Addig meg arra gondoltam, lenne egy cicám. Persze nem csak egy évig, örökre a család része maradna, de cica meg lehet, és akkor már vele várnánk majd a kutyus érkezését.

Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz addig a cicával?

Tud ragaszkodó is lenni?

Mert mindig is a kutya fog az első helyen állni, ebben biztos vagyok, de képes leszek megszeretni a cicát is?

Úgy értem, félek, hogy barátságtalan lesz és távolságtartó.

Néztem fajtákat amúgy, ragdollt tervezek, mert arról az a hír járja, hogy imádja ha dédelgetik, barátságos és ragaszkodó.

A kopasz macskáról is ilyesmit olvastam.

Utolsó: Fiú vagy lány macska barátságosabb?

20L

2015. dec. 13. 11:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Mint már leírták, a cica teljesen más, mint egy kutya.

A kutya falkaállat, a macska magányos állat. Más a jelleme.

Ettől függetlenül igenis, tudnak ragaszkodóak lenni. Nagyon eltérő az egyéniségük, vannak olyan cicák, akik utálják, ha felveszik őket, még a simogatást sem szeretik. Vannak olyanok is (mint az enyém), hogy abban a pillanatban, ahogy leteszem a fenekem, már mászik vagy ugrik is az ölembe. :)

Kevesebb gond van velük, kevesebb foglalkozással is beérik. Igen, a kezdetektől szobatiszták, alomra járnak.

Nem érdemes őket kutyához hasonlítani. Ő nem akar a gazdi örömére tenni, ő saját örömét keresi. :) Persze ez sokszor egybeesik a gazdiéval is (simogatás, ölben levés).

Én azt javasolnám neked, mint kutyás és macskás is (most csak cicám van), hogy ne vegyél fajtatiszta cicát. Helyette keress menhelyeken kölyökcicákat (én a szentendrei Árvácskába járok önkénteskedni, ott is van sajnos sok cica, felnőttek és kölykök is vannak most is!), és ismerkedj meg velük.

Olyan cicát válassz, aki nem ijed meg tőled, de nem is támad le, hanem bújik, dorombol, keresi a kezed, a simogatást, dörgölődzik. Ő kedves lesz :) Ne ijedjen meg és ne válaszoljon agresszíven, ha felveszed, ölbeveszed.

Vannak egészen csendes és örökké dumáló, mindent kommentáló cicák is. Ez is látszik már kölyökkorban. Ha nyávog neked, válaszol, ha hozzászólsz vagy hozzáérsz (nem vicc!), akkor ő várhatóan egy dumás cica lesz. (Én jobb kedvelem az ilyeneket, bár a mostani cicámat is imádom, ő csendes).

Az is jó, ha a fentiek mellett van kedve játszani is. Pofozgatja, finoman harapja a kezed vagy egy játékot, ha húzogatod előtte a földön, ráugrik, levadássza.

E szempontok alapján érdemes választani.

"Nálunk", azaz az Árvácskában fekete és csíkos kölykök most elég nagy mennyiségben. De a felnőttek között is vannak, akik alig várják, hogy valaki végre megsimogassa őket. :)

Ivartalanítani mindkét nemet kell, kb. 6 hónapos kor körül érdemes.

Szerintem a jellemük nem függ nemtől, mindegyik nemben van barátságos, ölbenülős és magának való morcos cica is.

Ha gondolod, nézd meg őket, mindennap 9 és 12 között lehet.

Persze nyilván más menhelyeken is sok cica van, máshol is körülnézhetsz.

2015. dec. 13. 20:23
 22/23 anonim ***** válasza:

Nekem ivartalanított ragdoll kandúrom van. Ez a fajta bizonyos szempontból valóban kicsit "kutyás", mert jobban ragaszkodik a gazdájához, mint mondjuk egy házicica. Követ szobáról szobára, mindig ott szeret lustálkodni, ahol épp teszel-veszel. De azért nem lesi úgy a rezdüléseidet, mint egy kutya. A macskában az önállóságát, az öntörvényűségét kell tisztelni.

A lány cicák egyébként valóban hízelgősebbek, az én hercegemnek a büszkesége nem engedi, hogy csak úgy bármikor bújjon. Persze annál nagyobb megtiszteltetés, amikor kitüntet a kedveskedésével.

2015. dec. 15. 17:40
 23/23 anonim ***** válasza:
Én mikor este elmegyek sétálni mindhárom cica jön velem, mintha kutyák lennének :) közben játszanak, kergetőznek. Mondjuk ez csak azért lehetséges mert külterületen lakunk, így nincs autóforgalom.
2015. dec. 15. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!