reggel és este
konzerv (pl. Real Nature / Premier)+ száraztáp (pl. Perfect Fit / Premiere) - általában 100 g konzerv / alkalom, de alapvetően változatos arányban (a szárazat elvileg jobb szeretik, de nem akarunk túl sok szárazat adni, mert nem isznak eleget) A márkákat néha váltogatjuk, mert időnként látszik, hogy ráunnak:S
két étkezés között nincs "nasi", csak a víz
Reggel 100 g nyers husi, délután 50 g nyers husi.
(csirke : mell, comb, zúza, szív, máj, nyúl : comb, pulyka : mell, szív, darált combhús, marha : hús, máj, vese, borjú : hús, kacsa : zúza, máj és hamarosan kipróbáljuk a szarvas nyesedéket is /olykor a husihoz kapnak egy kevés kacsa vagy liba zsírt vagy hájat és néha olívaolajat/).
Hetente kétszer csirkenyak, szintén hetente kétszer fürjtojás mix (sprotni, lazac, fürjtojás, víz).
Ritkán "desszertként" túró / natúr joghurt.
Kiegészítőket még nem próbáltunk, mert még csak egy hónapja esznek nyerset. Meg nem nagyon tartom szükségesnek azt a rengeteg kieg.-t. Taurin : pulykaszívben van a legtöbb, de pl. a marhahúsban is van, úgy mint az összes vörös húsban. Tojáshéjpor/csontpor : megvan a megfelelő mennyiségű kalciumbevitel : csirkenyak, comb; nyúlcomb; plusz a heti kettő fürjtojás mixben, benne van a fürjtojgli héja is. Meg hamarosan kipróbálunk valamilyen más nyakat is (pulyka vagy kacsa).
Lazacolaj : csak akkor kell szerintem, ha nem kapnának lazacot.
A mindenféle mesterségesen előállított vitaminkomplexeknek sem nagyon látom értelmét. Elég vitamin, taurin, kalcium stb. van a húsokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!