Eltűnt a cicám, és nagyon aggódok érte. Van okom félni?
Kertes házban lakunk. A cica kinti-benti, az éjszakákat a kertben tölti, de a nap nagy részében bent van, bent eszik, pisilni kikéredzkedik. Péntek este láttam utoljára. Kitettem a kertbe. Azóta már majdnem egy teljes nap eltelt. Tudom, hogy az nem olyan sok, de az a cica minden reggel nyávog az ajtónal, és követeli a reggelijét. Ma körbesétáltunk a környéken, szólongattuk, hátha elütötte egy autó, vagy rosszul ugrott és megsebesült, de nem találtuk meg. Arra gondolunk még, hogy mivel ez e kertvárosi rész, valamelyik ház sufnijába beszökött, és véletlen bezárták.
Iszonyatosan aggódok érte, nem az az elkóborolós macska, nem tudom mi tőrténhetett.
Mi lehetséges még?
Sokszor lopnak cicákat?
Van itt olyan akinek több nap után került elő a cicája?
ha nem fajtiszta,nem hiszem hogy ellopták.
nekem az ivaros kandúrom tűnt el egy hètre.
szerintem hagyj az ajtó előtt kis vizet ès kaját,valamint hívogasd sokat
Vagy hazajön, vagy nem. Az eltűnt macskák nagyobb részét soha nem találják meg, vagy ha igen, akkor holtan.
Ne butáskodj már, hogy ellopják. Ugyan miért lopnák el? Max. ha látványosan különleges fajtatiszta macska, de egy sima házimacskát miért lopna el bárki? Tucatjával lehet ingyen bármikor kölyköket is szerezni, senkinek nem fog kelleni az ötéves felnőtt macskád. Ha mégis valaki ellopja, az az elmebeteg szomszéd típus, aki fogja és elviszi a 15-20 kilométerre lévő erdőbe, vagy mezőre, mert zavarja, vagy mert csak.
Ha csak bezárták egy garázsba, kamrába ebben az évszakban azzal sem jársz jobban, mivel most fagyállózzák a kocsikat, és hát ha magányában benyal egy kicsit a szomszéd garázsában, mire a szomszéd legközelebb arra jár már vége a veséjének.
A kijárós macskák élete ilyen. Van amelyiknek szerencséje van, és van amelyiknek nincs. Kerülhetett hurokba, csapdába, elüthették, beleeshetett három házzal arrébb egy kútba, ehetett mérget, megfoghatta egy kutya, meglőhette valami hülye gyerek, vagy a két utcával hátrébb lakó szomszéd, aki galambokat tart és utálja a macskákat és így tovább. Bármi lehet.
Az se jelent semmi, ha nem találtátok meg, ha valaki bejelenti az elütött macskát, akkor akár simán fél órán belül el is viszik a tetemét.
Persze, ha esetleg nem is történt vele valami szörnyűség, az se jelenti azt, hogy hazamegy, mert csak 800 méterre van.
A cicáimban van chip (bár bentiek) és mikor az alapítvány oldalán megcsináltam a regisztrációt (Németo. Tasso) akkor nézegettem sztorikat arról, hogy a Tasso segítségével került haza a macska, mert volt benne chip és egy rakás olyan van, hogy az eltűnése után hónapokkal akár 20-30 kilométerre találták meg. Mivel beszélni nem tudnak, ezért senki se tudja hogy kötöttek ki ott, mindenesetre ha belegondolsz, akkor elég durva, hogy plakátolgat az ember, mondjuk 1 kilométeres körzetben, közben meg a macska 20 kilométerre retteg valahol.
7-es vagyok. Tudom, hogy most én vagyok a paraszt válaszoló, de ez a valóság. Ha hazajön, akkor legyél baromi hálás a jóistennek és gondolkodj el rajta, hogyan óvhatnád meg az utcai veszélyektől. (magyarul hogy ne tudjon kimenni a kertből)
Én pl. tavaly találtam egy valószínűleg éjjel elütött macskát reggel hét körül mivel este még nem volt ott. Betelefonáltam az ebrendészetre (nálunk ők foglalkoznak vele) nyolcra már elvitték szegény tetemét. Lehet, hogy a gazdája(ha volt neki) még észre se vette, hogy eltűnt mire a macskája maradványait már elszállították. Viszont azért nem fogom nézegetni ott, meg nem bejelentnei, meg várni hátha átmegy még rajta 8-10 autó, arra az esetre, ha a gazdája esetleg meg akarná találni, mikor egy-két nap múlva elmegy körülnézni.
Esetleg valaki nem tudja, hogy az eltűnt macskáknak hány százaléka kerül elő? Lehet, hogy már készült erről valamilyen felmérés vagy a fene tudja..
Még mindig nincs meg..
Nem hiszem, hogy elütötték, inkább attól,hogy bezárták egy sufniba, vagy eltévedt. A környéket körbejártuk, de nem hogy őt, egy cicát se láttunk.
Én még reménykedek.
A körbejáráson kívül csináltál valamit? Becsengettél miden szomszédhoz a ti utcátokban és minimum a két párhuzamosban, hogy legyenek szívesek megnézni, nincs-e véletlen bezárva?
Ha él, ha egészséges és tudna jönni, csak akadályoztatva van, attól nem fog neki kinyílni az ajtó stb. hogy te sétálgatsz az utcán. Nem mindenki megy ám a garázsába, sufnijába, pincéjébe mindennap. Lehet csak két hét múlva kell onnan valami megint, addigra meg éhen-szomjan hal. Eleve egy macskánál ha esetleg van rajta egy kis felesleg már egy-két nap éhezés is bajt csinálhat, mivel a szervezete hogy energiához jusson a zsírt kezdi olyan ütemben lebontani, amivel a mája egyszerűen nem bír el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!