Mit lehet tenni, ha a macskám hajnali 4-kor nyávog az ételért?
Benti vagy kinti cica?
Amennyiben benti akkor miért nem raksz ki egy kicsit több tápot a tálkájába éjszakára (lefekvés előtt)? Lehet azt is felfalná, de később lenne éhes. Kihúzná addig amíg párod 5-kor felébred.
Kinti esetén nincs ötletem sajnos.
Ha felkelsz, akkor megszokja, hogy adsz neki. Anyáméknál volt ilyen, egy idig nyavajgott a macska hajnalonként, de aztán rájött, hogy úgy is mindegy.
Nálunk meg úgy van, hogy a férjem hajnalban kel, így minden hétköznap reggel négykor ő ad nekik, meg ha itthon van és nem megy dolgozni, akkor is korán kel (8 körül), meg fel kel arra, ha a macskák piszkálják, így tőle mindig kunyerálnak (de akkor is bírják úgy fél nyolcig a szokásos négy órási reggeli nélkül).
Ha én egyedül vagyok itthon én aztán nem adok nekik enni hajnalban és ha keltegetnek is csak akkor kelek fel, ha akarok. Így aztán a hajnali négyes reggeli nélkül is kicsit duzzogva, de kivárják, hogy felkeljek, még akkor is, ha délig alszok, holott, ha a férjem itthon lenne, akkor tuti már nyaggatnák. De tudják, hogy nálam nincs értelme követelőzni, mert leszarom, ha álmos vagyok. Ilyenkor már mondjuk türelmetlenek és szorosan mellém fekszenek az ágyban és hangosan dorombolnak, de hát istenem, ez inkább aranyos, mint bosszantó. (A férjemnek tapogatják az arcát, nyalogatják a fejét meg ilyenek...) Nyávogás nincs, mert olyankor mindig rájuk kiabáltam, meg néha hozzájuk vágtam egy párnát.
Egyébként este mikor kapja meg az utolsó adagot? Nálunk sokszor 10-11 vagy akár éjfél mire vége a napnak, és közvetlenül akkor szoktak kapni, mikor lefekszünk, így nyilván az is segít, amíg mi alszunk. Esetleg meg lehet próbálni jó minőségű lightos tápra átszokatni (pl. hill's, royal, happy cat) mert ezeknek magas a rosttartalma és jobban eltelítik, tovább el van egy-egy adaggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!