Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha a macskával alszunk akkor...

Ha a macskával alszunk akkor biztosan megbetegszünk?

Figyelt kérdés
Az anyámnak ugyanis ez a véleménye és nem tudom,hogy mennyire igaz .
2015. nov. 23. 13:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

Azért utolsó, mert macska, nem kutya, nem megy kijelölt helyre.

Kettő, mert jó.

Az én cicám már nem alszik velem, de mikor tette, én nagyon szerettem, nyugtat a bújása, dorombolása.

Főleg, hogy először vad cica volt, sokáig tartott megszelidíteni.

2015. nov. 23. 14:44
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy érdekesség képpen kérdezem, hogy az oltás miért feltétele az együtt alvásnak? Egy betegség van, amit el lehet tőle kapni, és van ellene oltás, az a veszettség, de ha megveszne a macska, akkor az alvásról úgy se lenne szó sem és nyilván itt nem is erre gondolnak. Az összes többi betegségük nem ilyen, nem kapják el az emberek (kivéve persze a különféle gombákat, de azokból több fajta van, az oltás amúgy sem véd minden ellen, és én még élőben nem is láttam olyan embert, aki gomba ellen oltat, kivéve egy pár tenyésztőt, akik a kiállításra járó macskáikat oltatják ellene). Az oltás a macskát védi téged nem, leginkább azért is, mert te nem szorulsz védelemre azoktól a dolgoktól, mivel úgy sem kaphatod el.

A féregtelenítés más kérdés, de itt oltásról van szó, hogy ha oltott, akkor alhatsz vele. Miért is?

2015. nov. 23. 15:00
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

m egy karmolástól lett beteg, macskakarmolási betegséget kapott, láz, mirigyek duzzanata, sokáig eltartott.

Nálunk a macska a földön aludt a vackán, megszokta, hogy az ágyra nem mehet, úgy lett nevelve.

2015. nov. 23. 15:19
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem biztosan, de kaphatsz el betegséget, pl ezeket:

[link]

2015. nov. 23. 15:22
 15/21 A kérdező kommentje:
Mi nem engedjük ki a cicát a lakásból,gondolom akkor kevesebb az esélye annak ,hogy beteg legyen És orvoshoz is szoktuk vinni ha kell.
2015. nov. 23. 15:59
 16/21 A kérdező kommentje:
Milyen gyakran lehet fürdetni vagy egyáltalán kell őket ?
2015. nov. 23. 16:00
 17/21 anonim válasza:
100%
Ez az állat természetétől függ. Szerintem, ha csak szobamacska, és nem látszik rajta, hogy magától vágyik a vízre (mert van olyan, amelyik magától belemegy, ha akarod, ha nem), akkor kár erőltetni, mert akkor jobb esetben is egy lovagi páncélra lesz szükség. Plusz ha nagyon rá akarja valaki szoktatni, akkor már kiskorában érdemes elkezdeni, nem mikor már pár éves.
2015. nov. 23. 16:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kölyök koromban mindig a macskával vagy a macskákkal aludtam.

Volt, hogy arra ébredtem, hogy egy széttépett egeret szorongatok, és semmi bajom nem lett.

Most városba költöztem, és nincs macskám.

Lelki beteg vagyok. Macskát fogok szerezni, mert ha nincs állatod, akkor egy robottá változol.

2015. nov. 23. 16:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz semmi bajotok, főleg, ha oltott és kizárólag bent tartott cica. Ha kijárós lenne, az növelné az esélyét, mivel mindenféle mocskot behozna a tappancsán.

Én is alszom az oltott benti cicámmal és semmi bajom.

Mamám benti cicáját sose látta orvos (ő nem tud erre költeni, meg az ő korában nem is volt divat dokihoz vinni a cicát) és soha semmi baja nem lett senkinek.

2015. nov. 23. 17:07
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor kell megfürdetni, ha olyan dolog kerül a bundájára, amit nem tud letakarítani magának, vagy ugyan le tudná, de ártana neki. Amúgy nem kell.
2015. nov. 23. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!