Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csinálok rosszul?

Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Olyan sok macskám volt, de vagy eltűntek, vagy meghaltak vagy betegek lettek, de sose marad meg. Jelenleg 1 macskám van, amelyik tavaly tavasszal szült és a kölykei meg novemberben eltüntek. :(

Szerintetek mi az oka ennek?

2010. márc. 19. 17:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a választ a szomszédodba keresd...
2010. márc. 19. 17:33
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom mitől lehet, de ezzel mi is így voltunk hosszú évekig, míg aztán befogadtunk egy talált cicát, aki már 10 éve velünk van, és sok picit szült! A kandúroknak rövidebb a kifutási ideje, ezek ivarérett kor után elkezdenek csavarogni, idegen portákon udvarolni (persze itt nem örülnek nekik) gyakran verekszenek, nekünk is jött már haza kandúrunk letépett füllel... Szóval a legjobb megoldás szerintem egy ivartalanított macsek, ezek a legnyugodtabbak!
2010. márc. 19. 17:35
 3/12 anonim válasza:
100%
szobacicát csinálj belőlük...
2010. márc. 19. 17:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Végy egy egészségesnek tűnő macskát, ivartalanítsd, oltasd be, ha beteg vidd orvoshoz, kezeld kullancs és bolha ellen, biztosíts neki bejárást a házba, lehetőleg ott legyen többet, egy közepes vagy annál jobb táppal etesd stb.

A macsak fogyóeszköz, ha elmegy/meghal lesz másik. Kint van, néha dobnak neki egy kis kaját oszt kész, fogjon egeret, télen meg bújjon el! Ha kölyke van akkor azok mennek a vizes vödörbe vagy a kert végébe, esetleg majd kiszóródnak miközben nőnek! Ez volt az általános elképzelés a macskákról és sajnos még most ez sok helyen! Ezért tehát természetes hogy fogynak, ne csodálkozz. Az egyik nagy hiba hogy hagyod elleni, egyrészt az rossz neki, a párzás nem is kicsit fáj neki, és a kiscicáknak is rossz mert csak elkallódnak, szenvednek, mivel az emberek szemébe a macskának nincs értéke, nem foglalkoznak vele. Beteg is lehet, rákos, vagy ilyesmi ha nem ivartalanítod.

2010. márc. 19. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok azt elefelejtettem hogy rakj rá kis nyakörvet vagy chipet ha esetleg elveszik és valaki megtalálja.
2010. márc. 19. 18:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam, de menhelyről hoztunk egy macsekot aki már 5 éve velünk van :) ő a leghűségesebb mind közül, és soha nem volt még beteg. kopp-kopp
2010. márc. 19. 18:22
 7/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2010. márc. 19. 19:59
 8/12 Keverék Buksi ***** válasza:
próbálj nagyon sok időt szakítani rájuk és nagyon finom tápokat és konzerveket esetleg alul tasakos eledelet adj nekik.lehet hogy valaki ellopja őket menj el a legközelebbi rendőrségre és mond el nekik.vagy szerlj fel egy kamerát
2010. aug. 29. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Miota faj egy macskanak a parzas?? Ezt tapasztalatbol irta aki irta??? :) Mellsleg nekunk regen csak kinnti cicank volt es nalunk ia hasnlo volt a helyzet. Egyszer szuletett 4 kiscicaja a mama cicanknak es utana hetekig nem latuk, aztan veznan elojott es tizezreket koltottunk dokira.... aki csak hitegetett de a vegen kiderult h a macska leukemias lett. Azota csak lakasban tartok cicat. 4 evembe kerult mire elfogadtam h ebben az orszagban az allattrtas, `szaporitas` teren NAGY az elmaradas a nyugati orszagokhoz kepest.

Tapasztalatbol mondom. Kinnt elek Angliaban es UHHH, hatalmas akulonbseg.

Visszaterve a kerdesre, a kinnti cicat is oltasd be, rakass bele chipet, meg nyakorvet a nyakaba. Igy tobb a valoszinusege hogy ha el is tunik meg lesz.

Remelem segitettem...

2010. aug. 29. 18:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Semmit sem csinálsz rosszul. A szabadban élő macskák ilyen sérülékenyek. Ezt kompenzálja az anyatermészet a hihetetlen szaporaságukkal: egy 14 éves macskapár 88 milliárd utóddal rendelkezne ideális, veszély- és embermentes környezetben. Tehát az, hogy 14 év múlva nem majd' százmilliárdszor több macska él, mint ma, hanem kb. ugyanannyi, az olyan "egyéni tragédiák" útján (is) valósul meg, amit leírtál.
2010. aug. 29. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!