A környezetre használható bolhairtó szert rá lehet fújni ruhára, takaróra, párnára is?
Elvileg rá lehet, igen. Gyakorlatilag sok helyen olvastam hogy nem egészséges, az insecticide hatóanyaga állítólag külföldön be is van tiltva, nem véletlenül.
Én egy idő után nem használtam ilyet, úgyse ért semmit. Egy évig voltak bolhásak a macskáim. Akármit csináltam a lakással, kaptak cseppet, mindent, egyszerűen nem tudtam kiirtani a kis dögöket, sőt, hatóidőn belül megint hemzsegtek a szőrükben.
Végül a kétmilliomodik csepp mindenféle plusz ráhatás nélkül eltüntette a bolhákat belőlük és mindenhonnan máshonnan, 3 hónapja nem kellett semmit használnom - bár szobacicák, így nehézkesen fertőződnek vissza :)
Nekem személy szerint az Advantage csepp vált be, semelyik másik - márkás, márkátlan - nem.
Érdemes próbálgatni, gondolom bolhája válogatja, hogy épp mire immunis...
De ha megteheted, szerintem próbálj jó cseppet használni, előbb utóbb eltűnnek a környezetből is a bolhák, és akkor nem kell permetezgetni.
Köszönöm, ez így konkrétan nincs rajta a flakonon, azért kérdezem, mert csak az van, hogy az állat előfordulási helyén kell alkalmazni.
Van ilyen szolgáltatás, ha más nem válna be, meg fogjuk csináltatni, de egyelőre talán nem olyan vészes a helyzet. Úgyhogy ha már van ez a permet, használom, csak kérdés, hogy mennyire bátran mehet mindenhova.:)
A nyakörvnél egyre figyelj: mindig ellenőrizd alatta a cica bőrét.
Egyszer próbáltuk mi is, állatorvos lett a vége. Ilyen jó vastag darab volt, nem lehetett alá belátni, azt hittük, azért kaparja a macsek, mert zavarja... de nem...
Kihullott alatta a szőre, véresre ekcémásodott a bőre, szegénykém a poklok poklát élhette, allergiás volt rá a kicsike.
Hál'Istennek hamar gyógyult :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!