Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A környezetre használható...

A környezetre használható bolhairtó szert rá lehet fújni ruhára, takaróra, párnára is?

Figyelt kérdés
Pl. Insecticide 2000-et? Próbálok persze mindent kimosni is, de amit nem tudok, azokra is mindenre mehet, ami hozzá fog érni a bőrünkhöz is?

2015. nov. 5. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni, mi van a flakonon, nem mindegyik érintkezhet bőrrel. Minket is megszálltak nemrég, előszőr valami flakonos-fújós cuccot vettünk (bio, akár meg is ihatod :D) tömény geránium illat. Javított a helyzeten, de pár nap múlva újra előjöttek. Ami bevált : parazitaölő sampon, utána azonnal bolhacsepp (szerintem nyakörv is jó, de érdemes megvenni a drágábbat kapásból, tényleg!) A lakásban pedig "bolhaköd", nem tudom, hogy otthon hol lehet kapni, milyen néven, a lényeg, hogy két órára el kellett hagyni a lakást (cicák is... :) mindent kinyírt (pókok, bogarak is) utána egy napig még nem lehetett porszívózni. Nem viszkettünk utána semmitöl, pedig elvileg a bútorokra is ráment. Az ilyen fújkálós cuccok csak megnyugtatnak egy darabig, de ezt leszámítva sajnos nem sok hasznuk van.
2015. nov. 5. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Amit még elfelejtetten, hogy ez a "köd" olyan szempontból is jobb, hogy nem kell mindent végignyalni a lakásban, az összes repedést úgysem éred el - ez dolgozok helyetted, mindenhova beszivárog, a petéket is elpusztítja. Szerintem ennél hatásosabb nincs.
2015. nov. 5. 14:17
 3/7 anonim ***** válasza:
a novenyi hatoanyagot, vagyis piretrint tartalmazo , hatástalan az emberre
2015. nov. 5. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Elvileg rá lehet, igen. Gyakorlatilag sok helyen olvastam hogy nem egészséges, az insecticide hatóanyaga állítólag külföldön be is van tiltva, nem véletlenül.

Én egy idő után nem használtam ilyet, úgyse ért semmit. Egy évig voltak bolhásak a macskáim. Akármit csináltam a lakással, kaptak cseppet, mindent, egyszerűen nem tudtam kiirtani a kis dögöket, sőt, hatóidőn belül megint hemzsegtek a szőrükben.

Végül a kétmilliomodik csepp mindenféle plusz ráhatás nélkül eltüntette a bolhákat belőlük és mindenhonnan máshonnan, 3 hónapja nem kellett semmit használnom - bár szobacicák, így nehézkesen fertőződnek vissza :)

Nekem személy szerint az Advantage csepp vált be, semelyik másik - márkás, márkátlan - nem.

Érdemes próbálgatni, gondolom bolhája válogatja, hogy épp mire immunis...

De ha megteheted, szerintem próbálj jó cseppet használni, előbb utóbb eltűnnek a környezetből is a bolhák, és akkor nem kell permetezgetni.

2015. nov. 5. 14:42
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez így konkrétan nincs rajta a flakonon, azért kérdezem, mert csak az van, hogy az állat előfordulási helyén kell alkalmazni.

Van ilyen szolgáltatás, ha más nem válna be, meg fogjuk csináltatni, de egyelőre talán nem olyan vészes a helyzet. Úgyhogy ha már van ez a permet, használom, csak kérdés, hogy mennyire bátran mehet mindenhova.:)

2015. nov. 5. 14:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is! Akkor nagy csodát nem várhatok tőle sajnos... A cica nyakörvet kapott, egyszer már bevált egy másik macseknál, de ha nem működne, kipróbáljuk a cseppeket is.
2015. nov. 5. 14:46
 7/7 anonim ***** válasza:

A nyakörvnél egyre figyelj: mindig ellenőrizd alatta a cica bőrét.

Egyszer próbáltuk mi is, állatorvos lett a vége. Ilyen jó vastag darab volt, nem lehetett alá belátni, azt hittük, azért kaparja a macsek, mert zavarja... de nem...

Kihullott alatta a szőre, véresre ekcémásodott a bőre, szegénykém a poklok poklát élhette, allergiás volt rá a kicsike.

Hál'Istennek hamar gyógyult :)

2015. nov. 6. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!