Mennyire normális, hogy egy macska horkol?
Bevallom őszintén, elég szórakoztató, nem is foglalkoztam vele különösebben. A kis rosszaság kb. két hete van velem, pár nap után tűnt fel, hogy horkol (csak alvás közben :)). A hangerő sem vészes, kb. 5 méter a hatótávolsága :)
Igazából csak azt szeretném tudni, hogy jelezhet-e ez bármilyen más gondot?
Ha sokat rohangál, elég erősen szuszog, a másik cica nem ennyire, emiatt kezdtem el picit aggódni.
Nem mondanám, hogy zihál, inkább fújtat, bár ezt nem lehet leírni, hallani kell :D amúgy is olyan, mint egy kis tank. A horkolás is csak bizonyos pozíciókban sikerül, például ha a hátán alszik.
Az a baj, hogy ő a második menhelyes cicám, és nem mondanak róluk semmit. Fogalmam sincs, honnan szedték őket össze, nem tudom, hogy volt-e valamilyen betegsége stb., így annyira nem egyszerű kitalálni a dolgokat :) Az orvosok sem túl bőbeszedűek, elrakják a pénzt, aztán pá. (Nem Magyarországon lakom, de ha hazamegyek általában célba veszem az otthoni állatorvost, imádom, csak ritkán van rá alkalom, de valószínűleg legközelebb meglátogatjuk).
Az a biztos, jól teszed.
Amúgy a miénk is szokott néha horkolni, de ő sosem szuszog sem semmi hasonló futkározás után.
Semmi baja a cicának, ne aggódj :)
Horkolni az állatok is szoktak. Mi is megijedtünk, amikor hozzánk került a kisebbik macskánk. Ő kifejezetten szörcsögött, erőlködött alvás közben, de a doki elmagyarázta, hogy semmi baja sincsen, szimplán taknyos. Az ember akárhogy takarít, por itt-ott előfordul, a kiscicák előszeretettel beszippantják. Igaza volt, egyszerűen kinőtte, ma már semmi baja.
Ha egy macska kifárad, ő is szuszog, nem tudom, mi ebben a meglepő :D
Nekünk épp most kezdte el - a másik -, vettünk egy lézer pointert, képes addig rhanni a pötty után, míg össze nem esik, ha nem figyelünk.
Ő is nyitott szájjal liheg utána mint valami tüdőbeteg, egyszerűen ennyire kifárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!