Minden aldozatot Mishu hozzon?
Bár kicsi az esély, hogy valaki feljelentsen, de ha védett énekesmadarat kap el, akár 50-100 ezer Forint is lehet az eszmei értéke, és neked kell kifizetni.
Nekem nincs cicám, de én félteném a kutyáktól, mérgező szomszédoktól és egyebektől, így nem engedném ki, vagy pórázon sétáltatnám (barátnőm így csinálja) vagy kapna kennelt, nemrég láttam egy hirdetést hogy cicabiztos kerítés is létezik.
Amúgy a kérdés még, hogy mindenhonnan feltakarítasz ahova a macskád odapiszkít? Anyukám bármennyit hypozza a teraszt, reggel mindig macskapisi szagú, mert odajárnak a szomszéd macskák bandázni.
Illetve a játszótéren se tudnak felénk a gyerekek soha homokozni a sok macska miatt. Hányszor raktad rendbe a macskád után a játszóteret?
A macskákat nem csak a madarak védelmében kell, illik ivartalanítani, hanem egyrészt a felesleges szaporulat megelőzése, másrészt a saját érdekükben. Bizonyított tény, hogy egy ivartalanított macska sokkal tovább él, mint egy ivaros. Szóval emiatt ne legyen lelkifurdalásod, nem ártottál Mishunak, meghosszabbítottad az életét.
A macskák ettől nem fognak kihalni, mint ahogy a verebek, cinkék sem attól fognak kipusztulni, ha a macsek egyet-egyet elkap közülük. Egy normális, nem túlszaporodott macskapopulációval elbír egy adott terület. Ezért is kell ivartalanítani.
Egy kijáráshoz szokott felnőtt macska esetében a bezárást nem tartom jónak, ha eldönti, hogy ki akar menni, akkor meg tudja keseríteni a gazdái életét.
Az ivartalanítást ne sajnáld, a cica érdekében is hasznos volt, annak ellenére, hogy beavatkozás a természetbe. A macska meg nem csinál ebből se erkölcsi kérdést, ahogy a vadászatból se. Ez csak az ember saját hülyesége.
A "biológus" barátod viszont valami ostoba hippi lehet, nem biológus. Vagy szerinte az oroszlánokat is rabosítsuk, hogy szegény antilopokat megmentsük? Tiltsuk be az egérfogót, ne irtsuk a patkányokat és a csótányokat se? Vagy az oké, csak a macska nem foghat madarat?
Nyilván szomorú dolog, én is sajnálom mindig a gyíkot, egeret, madarat, bogarat, amit megfog a macska, de ez a normális. Az ember eddig csak főleg kárt okozott azzal, hogy beavatkozott a természet rendjébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!