Van itt olyan akinek 2 helyen lakik a cicája felváltva?
Az én macskám néha a szomszéd garázs padlásán alszik, néha az udvarunkban elhelyezett fekhelyen.
Szerintem macskafüggő. Egy idő után biztosan hozzászokna.
Egyszer hallottam egy mentett macskáról, akit csak két hétre tudtak ideiglenesen befogadni, mert a hölgynek külföldön volt munkája. Ö két hetet a befogadónál volt, két hetet meg a menhelyen. Azt mondták, hogy így legalább abban a két hétben van kizárólagos gazdája, meg alhat fotelban, és bár nem ideális megoldás, de még mindig jobb, mint állandóan kennelben lenni.
Úgy tűnt, ő megszokta, nem volt vele komolyabb gond, de aztán végleges gazdához került.
Szóval ha sehogy másképp nem lehet megoldani a tartását, akkor ez még mindig jobb, mint egy menhely, de ha csak arról van szó, hogy az elvált házaspár nem tud megosztozni rajta, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.
Szerintem ez nagyon macskafüggő. Első cicámat bárhova tudtam vinni magammal, teljesen nyitott volt mindenre, mikor másik helyre költöztünk nem zavarta.
Viszont a mostani cicám ő teljesen más. Nem tudom sehova sem vinni, mert csak rettegve kuksol a hordozójában, napok kellenek neki, hogy kicsit feloldódjon.
Pedig ugyanúgy "neveltem" őket.
Ha szerencséd van szerintem nem lesz probléma a cicának az utazgatás.
Az meg nem igaz, hogy csak helyhez kötődnek...
Nálunk a cicák háromlakiak... 1.otthon-a legtöbb időt töltjük, 2. szüleim lakása -évente többször,meg vigyáznak is rájuk,ha kell és 3. a balatoni nyaraló,nagyon gyakran vagyunk ott. Megszokták, ismerik, egy rövid első felfedező szimatolás-kontroll után már minden ok.
Szóval szoktatás kérdése. Még az idegbajos-pszichopata félős (örökbefogadott) cicám is jól elvan. De biztos, hogy egyedfüggő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!