Miért harapdál nagyon a 2 hónapos kiscicánk és hogyan lehetne őt leszoktatni?
Azért elég kellemetlen tud lenni a harapdálása, pláne mikor simogatnám és egyszerűen nem tudok úgy hozzányúlni hogy ne harapjon.
Amúgy elég sokat szoktunk vele játszani. Van egy pompomja is hosszú madzaggal, azt nagyon szeretni. No meg mindent ami lóg és madzagos. De eljátszadozik egy kupakkal is, vagy papírgalacsinnal.
Értem én hogy neki ez is csak játék, de nem szeretném ha rászokna és folyamatosan ezt csinálná :( Sajnos a társ nem igazán lenne megoldható számára ezért valami más lehetőség kellene.
Elég nehéz leszoktatni róla, az orrára koppintás, hideg vízzel lespriccelés, egy nyomatékos "nem szabad!" kiséretében, illetve az otthagyás, azonnal, amikor harapni kezd.
Igen kellemetlen, mert bizony súlyos sérülést is okozhat, a harapása csúnyán el tud fertőződni, meg elég idétlen látvány egy felnőtt ember szétkarmolt, sebes kezekkel.
A kiscicák így játszanak sajnos... Ha nagyon belemerül a harapdálásba, az a legjobb ha határozottan rászólsz és ott hagyod. Orra koppintással az a baj, hogy simán játéknak fogja fel az egészet és csak még jobban elkezd harapdálni.
Vegyetek neki pl lézert, az enyém imádja, vagy egy szimpla fóliagolyóval is órákig eltudnak játszani.
A simizésről meg annyit, hogy ők döntik el, mikor akarják . :/
2 és fél éves macskám igazi ördögfajzat volt kiskorában, most kezd el "macskásodni" (ölben alszik, hozzám bújik, mosdat stb) de az első évben úgy néztem ki mint aki vagdossa magát...
Ha viszont ő nem akarja a szeretgetést, akkor a mai napig elkezd harapdálni, de nem túl erősen. Nem akarnak ők komoly sérülést okozni, ezzel jelzik, hogy nincs kedvük hozzád, vagy éppen játszani akarnak. Ja és az enyém is egyedül van.
Kitartás, idővel jobb lesz. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!