Férget hányt a cicám, eddig nem volt semmi tünete, más járt már így?
"Csak olyat olvastam, hogy ez már késő és menthetetlen a cica. Remélem ez nem igaz. Valaki járt már így?" - mi jártunk így.
Egyik cicánk ugyanígy csinált és később sajnos egyre rosszabbul lett és elpusztult.
Semmi jelét nem mutatta, hogy férges.
Mire elvittük volna az állatorvoshoz (telefon, bejelentkezés, időpont) már mindegy volt...
De ha "holnap tudom vinni dokihoz" és el is viszed, akkor a doki talán többet tud mondani illetve tenni.
Igazad van utolsó, visszavontam.
Sajnálom az állatot :(
Örülök, hogy jól van a cica :)
Még egy tanács. A két hét múlva esedékes féreghajtó után is figyeljétek a székletét, mert ha akkor is ürül féreg, akkor még egy ismétlésre szükség lehet. Az egyik kismacskámnál fordult elő, hogy legalább négyszer hajtottam, hetente, mire parazitamentessé vált, az állatorvos nem akarta elhinni, hogy nem valamitől visszafertőződik.
És ha ennyire fogékony a férgekre, akkor megelőzésként negyed- fél évente kapjon féreghajtót, akkor is, ha lakásban tartott, mert a cipőd talpán is beviheted a féreglárvákat.
Aniprantel Cat a féreghajtó neve.
A tabletta beadása utáni 2 napban voltak a székletében férgek, most már nem látom. 2 hét múlva adok neki 1 tabit, és utána negyedévente kapni fogja, nehogy baj legyen. A lakás minden zugát takarítom, fertőtlenítem, nehogy visszafertőződjön a cica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!