Miért ilyen a macskám?
Figyelt kérdés
Van egy kb. 4-5 hónapos lakásban tartott házimacskám. Eleinte nagyon félénk volt, alig mert kijönni a sötét helyekről, de egy idő után feloldódott. Nem szoktam bántani, fegyelmezni is csak óvatosan fegyelmezem, pl. ha az asztalra ugrik, nagyon pici figyelmeztető jellegű pofon. Ennek ellenére nagyon vad, simogatni nem lehet, mert mindig csak harapna meg csikarna, folyton púpozza a hátát, mintha félne, pedig nincs oka. Az oké, hogy egész nap rohangál, mert még kiscica, de a szeme is mindig olyan tág, mintha rettegne. Mit tudnék vele csinálni, hogy ne legyen ilyen? Vagy majd kinövi?2015. okt. 5. 07:36
1/5 anonim válasza:
Mennyi idős korában került hozzád és mennyire volt kézhez szoktatva.
3/5 anonim válasza:
Ilyen fajta. Nekem is volt egy olyan cicám amelyikhez nem lehetett hozzáérni. Nem szerette a fogdosást, simogatást. Ha nyúltam feléje akkor támadott, morgott meg fújt. Amúgy nem volt félős csak nem szerette ha hozzáérnek.
4/5 A kérdező kommentje:
Kb. 5-6 hetesen került hozzám, az anyacica padlásra szülte, szóval előttünk embert nem nagyon látott. Én és a párom tanítottuk meg enni, inni, meg mindenre. Lehet, hogy ezért ilyen vad?
2015. okt. 5. 20:57
5/5 anonim válasza:
ha a macskát újszülött korában nem szoktatják kézhez, utána már nem egyszerű mutatvány, ugyanis a simogatás azt az élményt idézi a macskának, mikor a macskamama nyalogatja, meg a többi kismacska gyúrja az alomban, ha ilyenkor nincsenek ember által babusgatva, akkor megszűnik ez az élményük és többet nem is igénylik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!