Lehet tenni Tetran kenőcsöt a sebére?
Figyelt kérdés
Szegény cicámat nagyon megtépték,és a füléről lejött az összes bőr. Nagyon csúnyán néz ki a seb,hogy ne fertőződjön el tehetek rá Tetrant? Kamillával már lemostam a fülét,de folyton bevérzik.2010. márc. 14. 16:32
2/7 anonim válasza:
Betadin!Nem tudom a tetrán milyen hatással van rá, ártani biztosan nem árt, én is szoktam neki rá tenni, ha van sebe, de a betadin fertőtlenít.
vagy hagyd egy kicsit levellni és szórd be sebhintőporral az mű varrt képez rá.
3/7 anonim válasza:
Szerintem Betadine-t kenj a környékére [van kenőcs, de jobb az oldat!], nem rá. Azzal ecseteld! Az állatorvos is ezzel segített a macskánkon, amikor óriási seb volt a nyakán.
Egyébként vidd állatorvoshoz, ha lehet, minél hamarabb.
4/7 anonim válasza:
A fertőzés megelőzésére nem szabad Tetrant tenni csak akkor ha már fertőzött a seb és gennyes.
5/7 anonim válasza:
Ne, Tetrant inkább ne. Antibiotikum, ami nem biztos,hogy jót tesz neki, különösen, ha esetleg lenyeli. Betadine, vagy Vita-merfen. Utóbbi a gyógyulást is elősegíti.
6/7 anonim válasza:
És ne mosd le a sebet, hadd száradjon rá a vér.
7/7 anonim válasza:
DE! Nyugodtan szabad! Nekünk az állatorvos írta fel, amikor a cica kiszedte a varratait. Betadine-t nem szabad belekenni a sebbe, mert jód tartalmú! Ha azt teszel rá, akkor csak a seb köré szabad, de én jobban ajánlom a Tetrant!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!