Rossz szokás megváltoztatása kölyökcicánál?
A macskák így játszanak. Az enyémek is. Erről nem tudod leszoktatni. Ha felnőtt cica lesz, majd abbahagyja magától.
Onnan tudod hogy játék, hogy nem durván csinálja. Ha akarná, úgy is tudná, hogy fájjon. Az én 6 hetesemet próbáltam kézből etetni, és akkorát harapott az ujjamba, hogy napokig fájt. A karmolás szintén ilyen. Lehet, hogy tele leszel felületes karcolással, de abba még nem halt bele senki, hamar el is múlik, és általában nem is fáj. Az én cicám mindig felmászik a lábamon, egészen a vállamig. Ez addig oké, ameddig hosszú nadrág van rajtam. De amikor rövidnadrágban voltam és úgy próbálkozott... De erről nem ő tehet, ezek ösztönösen jönnek a cicáknál.
Talán a gazdi rossz szokását kéne megváltoztatni ;)
Ha nem ez az első macskád, akkor tudnod kéne, hogy a macskák (a kutyákkal szemben) NEM szeretik, ha a hasukat simogatják. Vakard a fülét, akkor biztos nem fog karmolni, azt minden macska szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!