Macskaallergia kérdés! : allergiás vagyok a macskákra? többi lent
A macskaallergia tünetei
A macskaallergia tünetei érinthetik a szemet, az orrot, a fület, a torkot, a tüdőt, illetve a bőrt. A szemek kipirulhatnak, viszkethetnek, váladékozhatnak és beduzzadhatnak. Az orr is viszkethet és váladékozhat, tüsszögés vagy orrdugulás léphet fel. A fülek eldugulhatnak és viszkethetnek. A torok fájhat, amit gyakori krákogás, torokköszörülés kísérhet. Ha a tüdő is érintett, akkor feszítő mellkas, köhögés, zihálás, levegő után kapkodás és visszatérő hörgőgyulladás léphet fel. A bőrön pedig viszkető vörös foltok vagy csalánkiütések jelentkezhetnek.
Valószínűleg csak belélegezted a macskaszőrt.
Velem is előfordult már többször is, én is azt hittem, hogy allergia, de kiderült, hogy nem.... szerencsére, ugyanis nem tudok nélkülük élni. :)
A részletet a tünetekről netről másoltam be. Én is innen tudtam meg, hogy nem vagyok allergiás.
Párom allergiás a macskára, amint belép hozzánk tüsszög.
Nem kell hozzáérnie sem. Ha megkarmolja sokkal jobban bepirosodik a bőre és felduzzad neki a seb, mint nekem.
Sokat tüsszög, folyik az orra függetlenül attól, hogy kapcsolatba kerül-e közvetlenül a macskával.
Ha én is ölelgetem, vagy csak száll a levegőben csomószor találok ilyen kis vékony szőrszálakat a számon, orromon, az irritálhat és tüsszenthetsz egyszer, de az még nem allergia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!