Hogy allitsam meg a kiscicam hasmeneset?
Kb 3 honapos kiscicamnak mar egy ideje hasmenese van es olvastam, hogy szaraz taptol megszilardul, de nem eszi meg a szarazat semennyire. Elotte ferges volt, azt hittem, ha lekezelem akkor a hasmenese is megszunik, de meg mindig nincs rendben. Nem tudom, hogy mit csinaljak, mi az, ami bevalna.
Segitstek kerlek!
Sztem is vidd el allatorvoshoz.
Nekem a kutyanak csak probiotikumot adott, mast nem es rendbe jott! Az elotte kapott gyogyszertol ment a hasa.
Mivel eteted ha a szaraz tapot nem eszi? Iszik rendesen?
3 hónapos korban már nem kell anyatej pótló. Féregtelenítés 3 havonta lesz szükséges. Először is, mit eszik a cica ?
Ha Whiskas-t Friskies-t vagy hasonlót, akkor persze, hogy hasmenése van. Jó minőségű, magasabb hústartalmú tápok : Hills, Acana, Chicopee, Brit Care, Ontario, Josera....
Konzervek közül én Ontario-t és Real Nature- t szoktam adni a cicáimnak. Napi 2-szer, 3-szor kell adni egy ekkora kiscicának enni. Bármilyen száraz tápot is kapott eddig, az újhoz fokozatosan kell hozzászoktatni. Először fele-fele arányban legyen a régi és az új, majd napról napra több legyen az újból, végül már teljesen el kell hagyni a régit. Napi egyszer (max.kétszer) szoktam száraz tápot adni a 4 hónapos cicáimnak, heti kétszer konzervet, minden nap legalább egyszer zsiradék és só mentes főtt húst.
Ez lehet csirkemell, far-hát (minden hús csont nélkül, mert a torkukon akadhat), pulykacombfilé, pulyka darált hús... kb. hetente egyszer szoktak kapni natúr konzerv halat is olaj nélkül. (sprotni, hering, esetleg szardínia). Alkalom adtán sült tojást, főtt répát, baromfi májkrémet is szoktak kapni. A húsokhoz néha pedig főtt rizst is.
Diétás étel hasmenés estén :
1.: főtt csirkemell főtt rizzsel
2.: nagyon puhára főtt krumpli real nature konzervvel (szinte szét kell főzni a krumlit, semmiképp se legyen kemény, nyers)
Ha egyik sem hat, vidd el orvoshoz, de ha már most súlyos a helyzet, tehát folyamatosan hasmenése van, akkor el kéne vinni már holnap reggel, ha ma még ezt nem tetted meg.
Ja most olvastam ,hogy a száraz tápot nem eszi, akkor csak simán próbáljatok ki egy új tápot, hátha meg fogja enni. Plusz még amiket írtam, azokat is próbáljátok ki. Mindenképp vidd el orvoshoz holnap, fel fog írni v.milyen antibiotikumot és lehet ,hogy fog ajánlani diétát is. (A legtöbb orvos a főtt csirke-főtt rizs diétát ajánlja.)
Tejet és tejpótlót már semmiképp ne adj neki! Legalábbis tehéntejet ne, max laktózmenteset egy kicsit. tejpótlót, akkor szoktak adni, ha meghal a kicsik anyukája, mikor a picikék még 6 hetes kor alatt vannak. Vagy ha v.ki talál az utcán egy hasonló korú kiscicát. A cica, akiről szó van, 12 hetes, nem kell már neki tejpótló. Ha nagyon muszáj egy kis laktózmentes tej nem árt neki, de nem szabad már csak 1-2 hétig adni, nehogy rászokjon. Mert, akkor felnőtt korában nem fogja elfogadni a vizet.
Sima tehéntejtől is lehet hasmenése.
Koszonom a kommenteket!
Szarazat adok egy kis konzerv kajaval
Tejet nem adok mar, csak vizet :)
Mindjart fozok rizset es csirkehusit neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!