Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítod a macskád vagy...

Ivartalanítod a macskád vagy hagyod vemhesülni tavasszal? Törődsz az árva cicák sorsával vagy csak a sajátod érdekel?

Figyelt kérdés
2010. márc. 11. 18:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Értem amit írsz, de... tegyük fel, hogy valakinek egy macskája van vidéken, egy 3000fős településen. (ez legyen kb.800 család) Ennek az embernek a macskája évente 3x szül 6 kiscicát(ezzel nem mondtam sokat). 6 éves korára az a macska kb. 90 kiscicát szül.(1éves korától számolom csak)Nekem ne mondd, hogy ennyinek tudsz gazdát találni. Ráadásul az évente született 18 cica a következő évtől továbbszaporodik, ami 18*3*6-ot jelent= 78 cica évente! Azt hiszem nem kell több számítást levezetnem ahhoz, hogy bárki lássa, egyetlen ember, egyetlen ivaros macskája képes olyan szaporulatot produkálni, ami egy egész falut ellát macskával cirka 2év alatt. És akkor most lehet gondolkodni, hogy a 3000 emberből még hány ilyen van, hányszor 18 kismacska születik évente. :S :S "Okos emberek" meg nem tudnak ugye mit tenni ennyi cicával- ami valljuk be nem meglepő- és ilyenkor jön a földhöz vágás, zsákba fára kötés, kutyának kidobás, utcára kidobás, szomszéd kertjébe rakás, vízbe fojtás... Szép dolog, amit írtál, hogy mellette vagy, gondozod, segíted, de ha nem dugnád homokba a fejed és kicsit előre gondolkodnál, hogy mi lesz azokkal az állatokkal később, akkor belátnád, hogy helyes dolog az ivartalanítás. Egy macska optimális esetben nem egy évig él. Ha a 800 család mindegyike vállalna 2 cicát utána mi lenne az elkövetkező kb. 10 évben születő macskáikkal(800család*2macska*18kölyök évente=28800)???
2010. márc. 12. 21:57
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Én ivartalaníttatom, mert tovább látok az orromnál és a saját önzőségemnél, és nem akarom elvenni a lehetőséget az ilyen nyomorultaktól.

[link]

Meg jártam ebrendészeti telepen, ahol a macskák vagy íz irtó nagy szerencsét várják, vagy az altatást. Pöttöm gombócoktól a felnőtt szépségekig mindenféle. Aki az ivartalanítás ELLEN van, az szálljon ki a fotelből és nézzen szét a világban, hogy mennyi macska vár segítségre. Inkább a természet ellen való, hogy hány már megszületettet folytanak vízbe és altatnak le, vagy taposnak agyon, mint az, hogy nem hagyunk megszületni macskákat.

2010. márc. 12. 22:40
 13/13 A kérdező kommentje:
Ezzel én is egyet értek. Csak az hagyja otthon szülni a macskáját/kutyáját, aki nem járt még sintértelepen, de menhelyen sem. Ha az ember ott belenéz bármelyikük szemébe, akkor elkezd értük felelősséget érezni önként azok helyett , akiknek kellett volna. A felelősség vállalása pedig az otthoni állatok ivartalanításával kezdődik. Szerencsére egyre többen képesek a saját otthonuk küszöbén túl gondolkodni és önzetlenül másokért , elhagyott állatokért tenni. Itt kezdődik az európai állattartó kultúra.
2010. márc. 12. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!