Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítod a macskád vagy...

Ivartalanítod a macskád vagy hagyod vemhesülni tavasszal? Törődsz az árva cicák sorsával vagy csak a sajátod érdekel?

Figyelt kérdés
2010. márc. 11. 18:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A mama cicája most 8 hónapos , és a mama ilyen dolgokra nem ad pénzt.... hmm

De mivel a cicát én vittem neki , és jobban mondva az enyém is , mivel nekem a kutyák miatt itthon nem lehet !

Ezért most 2 hét múlva fogom ivartalanítani .

A kutyáim is ki vannak , így a cicus is ki lesz , sőt lány cica így nem szeretnénk kiscicusokat :)

Inkább ha találok haza viszem , és neki adok esélyt egy szebb éltre :)

Tehát nem hogyom szaporodni , és ha kóbór cicát találok akkor megpróbálom elhelyezni , ha nem megy akkor megtartom .... !

2010. márc. 11. 18:13
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem ivartalanítom a macskám. Mivel nem vetetem ki a saját petefészkemet / heréltetem ki a páromat sem. Ez a természet rendje, lehet én vagyok a maradi.

Törődés alatt nem tudom mit értesz. Ha látok árva cicát, megetetem, megsimagoatom, de haza nem szoktam vinni, mivel még szüleimnél lakom, és ők tartanak el engem is, állatfarmot nem nagyon van jogom a beleegyezésük nélkül létrehozni.

2010. márc. 11. 18:19
 3/13 anonim ***** válasza:

Nekünk az utóbbi tíz évben hét macskánk volt, nem egyszerre... - szegények meghaltak, autó miatt meg gyógyíthatatlan betegség miatt :( -, de MINDEGYIKET ivartalanítottuk.

A kandúrokat azért, hogy ne okozzanak máshol fölösleges szaporulatot és ne verjék egymást húscafattá, a nőstényeket azért, mert egyrészt nem tudtuk volna elajándékozni a cicákat, másrészt, nagy felelősség az ilyesmi, etetni őket, gondozni és ugyanúgy szeretni, ha sokan vannak.

Nekünk itthon ez nagyon fontos dolog. Szerintem a cicáknak is jobb így, hogy nem marakodnak, nyugodtabb életük van, nem szülnek folyton-folyvást.

Két cicánkat útszéléről fogadtuk örökbe, nagyon szerettük őket, rajongásig. :)

2010. márc. 11. 18:21
 4/13 anonim ***** válasza:
Mindkét macsekom ivartalanitva van már szerencsére. Szerencsére, lekopogom, nem találtam még kiscicát mióta albérletben lakom. Nem vihetném őket haza max 1-2napra.. Vidéken szüleim minden kóbor állatot befogadnak szinte és próbálnak gazdát keresni nekik, vagy ha úgy alakul megtartják. Én egyenlőre annyit tudtam tenni értük, hogy az adó 1%-ot az Alapítvány a Macskákért-nak adom.
2010. márc. 11. 18:25
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Kedves 18:19!

Sajnos nem áll meg a párhuzam az ember petefészkének kivétele és a macskák ivartalanítása között, ennek oka:

Az emberek alkalmazzák a születés szabályozást, tehát a nők bevehetnek fogamzásgátló tablettát, ha nem szeretnének 10 gyereket szülni. Azonkívül más a párzási metódusuk érthető okokból. Mi emberek irányíthatjuk és befolyásolhatjuk életünket, tehát nem élünk a természet rendje szerint, hanem módosítjuk azt. Ez az állatoknak nem áll módjukban, ők kénytelenek folyamatosan szülni más megoldás híján. A tüzelő nőstényt rengeteg kandúr fedezi be szinte azonnal, ha a szabadban van. Ez ugye, az embereknél nem így van.

Törődés alatt pedig azt értem, hogy a saját állatomra vigyázok, ivartalanítom, nem késztetem számára megterhelő és felesleges szaporulatra. Ehelyett a környezetemben lévő embereket - akik felelősen be tudnak vállalni állatot - elviszem a közeli menhelyre vagy sintértelepre és onnét választunk nekik állatot. Így a saját állatom egészséges lesz, az árvák pedig kapnak egy lehetőséget, ami lehet, hogy nekik az utolsó, pedig megérdemlik.

2010. márc. 11. 19:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Temészetesen ivartalanítom őket a saját érdekükben. Egyrészt a nősténynek megterhelő a szülés és a tüzelés egyaránt. Egyátalán nem öröm számukra kiscicákat nevelni, mint egymbernek gyereket. És még csak a párzást sem élvezik, csak az ösztöneik hajtják őket. Továbbá ha kicsik születnek, hiába keresek én nekik gazdit, ki tudja végül hova veti őket a sors. Ők lesznek e ivartalanítva, hány alom cicát szülnek még ők is, mi lesz a sorsuk azoknak a cicáknak...

A fiú cicák meg felesleges szaporulatot produkálnak, verekednek, messzebre kóborolnak, ezáltal nagyobb a lehetősége annak, hogy baleset éri őket (kutya, autó stb...)

Ezeket a dolgokat a mi feladatunk megakadályozni. Vállaltuk őket, így a mi felelősségünk, hogy szebbé, gondalanabbá és hosszabbá tegyünk az életüket. Valamit a mi felelősségünk az is, hogy ne legyenek teli az utcák és a menhelyek szomorú sorsú kóbórcicákkal. Sőt, mi vagyunk felelősek azért is ha a saját macskánk újszülött dédunokáját egy parasztnéni lapáttal csapja agyon... Csak mi tehetünk ez ellen.

2010. márc. 11. 20:02
 7/13 anonim ***** válasza:

Már ivartalaníttattam a kandúromat, most 2 éves.

Ha árva kiscicát találok, haza szoktam hozni, nagyokat nem mert nem lehetek benne biztos, hogy valóban nincs gazdája. A kicsiknek neten szoktam gazdát keresni és eddig mindnek sikerült találni! Ennek nagyon örülök :)

Ha nem találnék nekik gazdit, felnevelném én. Mindig olyan nehéz végül odaadni őket, 1 hét alatt is hozzánőnek a szívemhez. :(

25/N

2010. márc. 12. 08:43
 8/13 anonim ***** válasza:

A lány cicám fogamzásgátló tablettát szed, 730 ft, és 30 szem van benne, egy héten egyet kell neki adni, aki ennyit nem áldoz rá, az ne tartson állatot. Kandúr cicám ivartalanítva van, ami pár ezer forintomba került, hát azt is ki lehet bírni. Eddig minden cicámat árván fogadtam örökbe, vagy rossz helyről hoztam el.

Aki azért nem tesz a szaporodásuk ellen, mert az a természet ellen való, akkor gondolom ő is védekezés nélkül szexel, és annyi gyereket szül amennyi jön, mert neki ez a természetes.

2010. márc. 12. 13:49
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

Megint én vagyok, az ivartalanítás ellenes. Egyrészt eleve nem értem, hogy miért kellett akkor feltenni a kérdést, ha mindenki aki nem ivartalanít az gonosz, gondatlan és rossz gazdi. Eleve el volt döntve, szóval szerintem akkor meg provokálni felesleges. De mindegy. Szóval.

Valóban, a nők nem hordanak ki 10 gyereket, egyrészt mivel egyszerű méhünk van ami max három, extrém esetben 4 magzat befogadására képes. Másrészt külön sem hordanak már ki 10-et, hiszen a mai rohanó kapitalista világban már az is nagy dolognak számít, ha valaki két gyereket bevállal. Csak megsúgom hogy régen a 10-12 gyerekes családok nem számítottak valami nagy szenzációnak.

És igen, az állatok "folyamatosan" szülnek. Van valami amit úgy neveznek, hogy fajfenntartó ösztön. Lehet ti elitélitek az ilyesmit, de ez (is) biztosítja hogy egyes fajok ne haljanak ki. De ugye a törődő gazdik ivartalanítják a cicákat, ami teljesen jót tesz a természetes szaporulatnak. És ha már itt tartunk, az sem véletlen ám, hogy a cicák nem egy-két utódot nemzenek. A macskák halálálozási aránya bőven nagyobb mint pl az emberé. De hála az ilyen kedves, jólelű törődő gazdiknak, lehet 1-2 száz év múlva már csak csekély lesz a macskaállomány...sőt.

És igen, a nősténynek valóban megterhelő a szülés. Létszives mondj már egy olyan emlőst, aminek nem megterhelő. Köszi.

És hogy nem öröm nekik a kiscicák gondozása...

Nem várom el, hogy megértsd, pláne hogy az a természetes és elfogadott, hogy ivartalanítjátok a cicákat.

De pl elmondom, hogy az én cicám nincs ivartalanítva, és mikor már nő a pocija, és odafekszik az ölembe, mindig tartja a kis pociját hogy simogassam neki, mert szereti.

Mindig csinálok neki egy helyet, ahová fialni tud és egy másikat, ahová majd azután át lehet tenni a kicsiket. Mikor kezdődik a "szülés" akkor mindig "szól", hogy menjek vele (bizony... szól... kihitte volna)

Amíg szüksége van rá, ott mardok vele, és mikor már látom, hogy mindjárt megszül, elmegyek, hogy ne zavarjam.

És igen, hidd el, hogy öröm nekik a nevelés. Szereti a kicsiket, mindig vigyáz rájuk, szeretgeti őket.

És tudom én, hogy sokkal könyebb pár ezer forintért ivartalanítani, minthogy évente kétszer figyelni a kicsikre, ápolni, etetni őket, törődni velük aztán pedig gazdit keresni nekik...

2010. márc. 12. 21:16
 10/13 anonim ***** válasza:
37%
Jöhet ismét a lepontozás.
2010. márc. 12. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!