Hány macskának kell még elpusztulnia ahhoz, hogy mindenki ivartalanítva engedje ki a sajátját?
Az emberek önzők és saját magukat imádók. Minden hülyeségre kiadnak 10 ezreket, hogy az egy szál macskájuk ivartalanítva legyenek, az már sok.
Tisztelet a kivételnek!
én azt gondolom minnél többet kell szajkózni, hirdetni az ivartalanítás fontosságát. Sokat változott a világ.
Talán a faluhelyen a kiscicákat/kiskutyákat a földhöz csapkodók helyett felnő majd egy új felelősebb állattartó népség.
Nagyon nagy problémát jelent sajnos hogy sok helyen nincs állatorvos, aki megcsinálná max a megyeszékhelyen.
Ha minden faluban lenne és az az állatorvos felelősség teljes lenne lényegesen előrelépéseket lehetne tenni.
én maximálisan az ivartalanítás híve vagyok
Ebben az országban szerintem akkor működne minden tökéletesen ezzel a kérdéssel kapcsolatban, ha az ivartalanítás ingyen lenne. Rosszul vagyok ha vízbe fojtanak egy csöpp kis életet, mert lusták ivartalaníttatni vagy ahhoz lusták, hogy új gazdát keressenek és adjanak egy esélyt annak a picurnak.
Minden cicámat ivartalaníttattam eddig, ezután se lesz másképp. Valamit tenni kéne, pl indokolt esetben tegyék ingyenessé (nyugdíjasnak, diáknak, annak aki nem rendelkezik keresettel..) Csak egy ötlet volt.
"Mert ha a gazdi csóró az ivartalanításra, akkor csóró arra is, hogy "nemes" macskát vegyen, szóval a menhelyi cica is jó."
Sőt! Ha erre sincs pénze, hogy ivartalanítsa, ne is tartson állatot! Mert ki tudja, mikor lesz valami baja az állatnak, baleset, betegség, és ha nem tudja időben orvoshoz vinni pénzhiány miatt, lehet, hogy meghal addigra, amire a következő fizetését megkapja. Sajnos itt is olvastam már ilyet, hogy nem volt pénze, esetleg még fiatalkorú volt az illető és a szülei még nem kaptak fizetést. Én mindig fentartok bizonyos összeget vész esetére, pedig errefelé sem egyszerű az élet. Felelősség, ezekben az emberekben ezt nem fedezem fel sajnos...
Miért én ivartalanitsam?
Az enyémek kandúrok!
Varrasd be te a macskád valagát, vagy ne sípolj ha leellik mert hidegen hagy a nyomorod!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!