Öklendezés, de nem jön neki semmi?
Sziasztok!
Érdekelne ki mit gondol. Macskám pár napja hiába öklendezik, nem sikerül semmit kihánynia. Tegnap reggel evett utoljára.
Nehezíti a diagnózist, hogy 1 hete itt van nálam tesóm kismacskája is aki kicsit kiidegelte szegényt. (a miénk 8 éves, az kb 3-5hónapos). Nem igazán szívleli, menekül előle, meg fúj rá. Bár már jobb a helyzet mint a hét elején. Tehát lehet, hogy csak miatta ideges.
Van neki száraztápja is ami szőrcsomó oldó, de mostanság nem nagyon ette, főleg mert nem lehet kint hagyni egész nap a kaját, mert a kicsi megeszi. (a miénk azt szokta meg, hogy egész nap kint van a száraz, az alutasakos/konzerv pedig amíg alkalmas a fogyasztása, ő pedig eszegeti amikor jólesik neki)
Tehát lehet, hogy szőrcsomó a gond, persze szombat estétől semmi nincs nyitva, így nem tudtam venni neki pasztát. Majd holnap.
Az az aggodalmam, hogy sokszor ha megfogom, vagy felveszem, akkor öklendezik, esetleg morog. A morgás lehet amiatt is mert fáj neki a hasa, de amiatt is, mert idegesíti, hogy nem hagyom békén.
Járni járkál ha kedve van, fújni fúj a kicsire ha a közelébe megy, keresi az eldugott helyeket és ott alszik. Kaját nem fogad el semmit, nem is iszik. Egy kis vizet adagoltam neki a szájába injekciós fecskendővel, annyira nem szívlelte az ötletet, de elnyalogatta. Ugyanezt tettem a szőrcsomó ellenes táppal is, de előbb bedaráltam és vízzel pépet képeztem belőle és azt próbáltam így adagolni neki kicsi cseppekben, ennek se örült túlságosan, itt már morgott is. Később ugyanezt próbáltam, de minden adagnál öklendezni kezdett. Akkor felhagytam vele.
Nem tudom eldönteni, h mennyire súlyos a gond, félek, hogy ha lefekszem aludni, akkor közben történik vele valami. De az agyam szerint nem sos a gond.
Holnap felhívom a dokit, illetve veszünk malt soft-ot meg macskafüvet. Régen mindkettő volt neki, de végül elhagytuk mert fölöslegesnek tűnt, mostanáig nem kellettek, mert kiokádta a szőrcsomókat magától is. (illetve gondolom egy részét sikerült üríteni a táp miatt)
Tehát ti mit tennétek? Fölöslegesen agyalok az ügyeleten igaz?
Nagyon sajnálom, részvétem :-( Olyan gyorsan kialakulhat nagy baj, sajnos tudom, tapasztaltam, de reméltem, hogy nálatok jobb lesz a végkifejlet.
Nem tudom, neked mi fog segíteni a feldolgozásban, most jó darabig rohadt egy érzés lesz. Lehet, hogy az használ, ha munkával, tanulással, vagy filmnézéssel, olvasással tereled el a figyelmed, lehet, hogy más. Talán az segít, ha arra gondolsz, hogy idővel jobb lesz. Most nagyon szar, de tényleg el fog halványulni, a hiány megmarad, de nem fog annyira fájni. Addig teszed egyik lépést a másik után. Kitartást kívánok ehhez.
Felébredt, elkezdett hányni és elvesztette az eszméletét. Akkor vitték vissza nem tudom mit csináltak vele, lehet vért hányt nem tudom, a doki nem részletezte nagyon, úgy néz ki nem készültek fel rá, hogy a telefon másik végén egy férfi elbőgi magát.
nem is akarom tudni mi volt, csak abban reménykedek h nem szenvedett sokat mármint annál sokkal többet mint amit itt kínlódott az elmúlt napokban. Már nem fáj neki ez a lényeg. számára rosszabb már nem lesz.
Idővel biztos enyhülni fog, de egyelőre nem tudom elképzelni. Minden percben várom, hogy az ölembe ugorjon, vagy enni kérjen, bármi. Nagyon közel álltunk egymáshoz.
Itt most szó volt arról hogy pakoljuk el az almot meg tálkáját, stb, de az a gond hogy semmit nem ér minden egyes hang és felület a lakásra őrá emlékeztet mert mindenbe belefolyt. Mindig mindenhol ott volt.
nem tudom mi lesz tleg.... mindig attól rettegtem ,hogy egyszer baja lesz és el is jött. csak túl korán.
Noh srácok...
Az élet szép.
1-2 hete egyik bevételi forrásom elapadt beragadt vagy 400e Ft-om, nem tudom be fogom e tudni hajtani.
Ma a macskám akit mindennél jobban szeretek meghalt.
Erre most ír a fő munkahelyemről is a főnök h nem megy jól a cég és lényegében a fizetésem 20%-a marad csak.
Ez 3 lényegesen nagy ütés, főleg a macska. Komolyan. Ha a barátnőm is elhagy, akkor felkötöm magam :D
Hát ez gyönyörű, gondolom, pont ez hiányzott :-/
Tudom, hogy nehéz most elképzelni. És tényleg tökmindegy, hogy ott van-e a tálka, úgyis lépten-nyomon rá fogsz gondolni. Nekem erre jó volt, hogy egyéb zajjal (sorozatnézés, munka) elnyomtam a gondolkodásomat, ami amúgy a veszteség körül forgott volna nonstop. Nem mondom, hogy gyorsan túl lehet ezen jutni, de az baj is lenne szerintem, akkor nem lennénk embernek nevezhetők.
Sajnos nem lehet ettől megmenekülni, ha állatot tart az ember, óhatatlanul sírás lesz a vége. Max úgy lehet megúszni, ha soha semmilyen kapcsolatot nem alakítunk ki, emberrel sem, mert velük is akármi történhet. De az meg nem élet...
Köszi a biztatást. Idővel biztos sikerül valahogy lezárnom, de nehéz lesz.
A gond, hogy most tleg olyan szinten kicsesztek velem páran, hogy nem hagynak elég időt.
Mindenesetre van pár ötletem. Pl az első embernél elindította megy folyamatot a pénz behajtására, nem a legszebb módszer, de most ez van, ő sem viselkedik jobban, nálam pedig most vészhelyzet van.
Ha nagyon szarba kerülünk, akkor maximum kivesszük a fundamenta megtakarításunkat. Azzal kihúzzuk 3 hónapig is, addig pedig biztos, hogy rendeződnek a dolgok, csak szar lenne 3 éves megtakarítást elcseszni.
Az a gond, hogy itthonról dolgozom többnyire. Így a munka is nehéz lesz a macska nélkül. Mindig itt kószált körülöttem, feljött az ölembe, a székemben aludt, reggel ha felkelek mindig a szélet nézem először. Hajnalban 6-7kor ő keltett mindig kaja miatt.
És tleg nagyon ostorozom magam amiatt, hogy talán tényleg a másik macska miatt lett ez az egész, annyira felidegesítette magát. Akkor meg én vagyok a hibás. Persze feltételezés minden.
Emiatt ne vádold magad, 100%, hogy nem a másik cica miatt került nagy mennyiségű növényi bizbasz a gyomrába. Okoz a stressz mindenfélét, csökken az immunrendszer pl, de ilyet nem. Persze úgyis lejátszik az ember az agyában egy csomó mi-lett-volna-ha változatot, gondolom, mert tanulni próbálunk a hibáinkból, de sokszor nincs hiba, csak megtörténnek dolgok.
Hajrá a pénz behajtásához. Amíg nem maffiás módszerekkel próbálja a tartozást rendezni, nem hiszem, hogy a kifizetetlen félnek kellene szégyenkeznie és meghúznia magát...
Az alutasakos tápból maradhatott benne az a "növényi maradék". de valszeg elzáródás volt, csak azt nem tudni miért. Persze vádolom magam, de az is igaz, hogy nem tudni 100%-ra. De ilyenkor mindig megy a "mi lett volna ha".
Sajnos nagyon nehéz. De az "megnyugtat" kicsit, hogy nem én vagyok egyedül ezzel a problémával, úgy értem, ezer ember esett már át hasonló eseteken és tudom, hogy a természet rendje az, h élünk és meghalunk, van aki korábban sajnos. Végül is a cicának volt 8-9 boldog éve mellettem. Ismerősnek ma altatták el a macskáját. 4 éves volt, vese gondjai voltak. 2 hónapig küzdött vele.
Nem boldogít más nyomora, csak tleg annyi, hogy nem különleges eset az enyém.
A pénzt nem maffia módszerekkel hajtom be, ilyet nem teszek. Csak megfenyegettem, hogy feltárom 1-2 helyen pár mocskos húzását amivel nagyon szar helyzetbe kerülhet. Csak magának köszönheti ha így történik. Most épp nyaral, és valszeg többszörösét elkölti mint amivel tartozik nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!