Öklendezés, de nem jön neki semmi?
Sziasztok!
Érdekelne ki mit gondol. Macskám pár napja hiába öklendezik, nem sikerül semmit kihánynia. Tegnap reggel evett utoljára.
Nehezíti a diagnózist, hogy 1 hete itt van nálam tesóm kismacskája is aki kicsit kiidegelte szegényt. (a miénk 8 éves, az kb 3-5hónapos). Nem igazán szívleli, menekül előle, meg fúj rá. Bár már jobb a helyzet mint a hét elején. Tehát lehet, hogy csak miatta ideges.
Van neki száraztápja is ami szőrcsomó oldó, de mostanság nem nagyon ette, főleg mert nem lehet kint hagyni egész nap a kaját, mert a kicsi megeszi. (a miénk azt szokta meg, hogy egész nap kint van a száraz, az alutasakos/konzerv pedig amíg alkalmas a fogyasztása, ő pedig eszegeti amikor jólesik neki)
Tehát lehet, hogy szőrcsomó a gond, persze szombat estétől semmi nincs nyitva, így nem tudtam venni neki pasztát. Majd holnap.
Az az aggodalmam, hogy sokszor ha megfogom, vagy felveszem, akkor öklendezik, esetleg morog. A morgás lehet amiatt is mert fáj neki a hasa, de amiatt is, mert idegesíti, hogy nem hagyom békén.
Járni járkál ha kedve van, fújni fúj a kicsire ha a közelébe megy, keresi az eldugott helyeket és ott alszik. Kaját nem fogad el semmit, nem is iszik. Egy kis vizet adagoltam neki a szájába injekciós fecskendővel, annyira nem szívlelte az ötletet, de elnyalogatta. Ugyanezt tettem a szőrcsomó ellenes táppal is, de előbb bedaráltam és vízzel pépet képeztem belőle és azt próbáltam így adagolni neki kicsi cseppekben, ennek se örült túlságosan, itt már morgott is. Később ugyanezt próbáltam, de minden adagnál öklendezni kezdett. Akkor felhagytam vele.
Nem tudom eldönteni, h mennyire súlyos a gond, félek, hogy ha lefekszem aludni, akkor közben történik vele valami. De az agyam szerint nem sos a gond.
Holnap felhívom a dokit, illetve veszünk malt soft-ot meg macskafüvet. Régen mindkettő volt neki, de végül elhagytuk mert fölöslegesnek tűnt, mostanáig nem kellettek, mert kiokádta a szőrcsomókat magától is. (illetve gondolom egy részét sikerült üríteni a táp miatt)
Tehát ti mit tennétek? Fölöslegesen agyalok az ügyeleten igaz?
Közben az ütött szemen az ultrahangon hogy gyomorban közepes mennyiségű tartalom. Erre nem kérdeztem rá. Szombat reggel evett utoljára, az már tuti távozott belőle.
Nem e lehet, hogy ez a közepes mennyiségű tartalom a szőr? Holnap rákérdezek mert ha van rá esély akkor malátás paszta. Csak nem tudom, hogy így éhgyomorra nem ártna e.
kivittük hajnal 2-kor az ügyeletre mert annyit öklendezett h már halkan nyüszített fájdalmában.
kapott hányáscsillapítót.
ma beszéltem régi dokinkkal. szerinte lassan már csak az marad, hogy felvágják és megnézik mi van vele.
még 4re megyünk röntgenre, simára amiben talán látják ha vmi daganat van illetve kontrasztanyagos vizsgálat.
most kapott infulziót meg tápanyagot vénásan, illetve vmi pasztát nyomtak bele amivel azokat az állatokat etetik akik nm esznek. eddig öklendezett, de nm hányta ki. én is adni fogom neki. most pihenget rajtam.
eléggé ki vagyok borulva. 8-9 éve vele kelek és fekszem kb...
Állítólag tleg a legjobb az ultrahangos doki.
4re megyünk röntgeneztetni. remélhetőleg kiderül valami.
szombat reggel evett utoljára. tegnap kapott infúziót ma pedig a pasztát a szájába meg az infúzió mellé a tápanyagot.
öklendezik itt nekem néha bár most nem annyira gyakran (lehet a hányáscsillapító) de a pasztát eddig nem hányta ki.
ez is pozitív. kb délben kapott egy adagot nemrég adtam neki probiotikumból egy adagnyit talán így nem fosik majd. illetve 3 előtt adok neki pasztát is megint.
a levegőt furcsán veszi, a szája is sokszor nyitva van kicsikét, lehet az orrán nem kap eléggé. vagy ennyire nehezen veszi.
illetve néha nyüszög. de az is lehet h az is a levegővétellel jár. nem tudom.
várom a röntgent. ha elzáródás akkor a kontrasztanyagos kimutatja ez biztos.
Sziasztok lényegében most végeztünk, mert a lehel útra is ki kellett mennünk.
A röntgenen látszik hogy a gyomra meg van nőve tele van gázokkal, emiatt nyomja a tüdejét és nehezebben kap levegőt.
indulás előtt kiment pisilni az alomba már ez is nagy szó volt.
Néztük kontrasztanyaggal is a nyelőcsőtől szépen lement a gyomorba ami kell.
kb 3-4 óra múlva vittük ki a lehel úti kórházban, hogy csináljanak még egy röntgent. látszik hogy a beleiben most szépen halad tovább a kontraszt. kapott injekciót is ami segíti a gyomormozgást. Nem tudom, hogy amiatt halad e most lefelé minden, reméljük hogy a gázok így szép lassan kiürülnek.
Mindjárt megetetjük, utána kicuccolok a másik szobába és ma vele alszom, hogy figyelhessem.
reggel valszeg megint doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!