Macskát lelehet szoktatni az asztalra mászásról?
Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos kiscicám, és előszeretettel megy fel mindenhova, főként az asztalra. Valahogy erről szeretném leszoktatni. Azt olvastam, hogy le kell spriccelni egy kicsit vízzel, de ez nem igazán vált be, talán még az elején, de már nem foglalkozik vele, ha vizes lesz.2015. aug. 3. 13:05
1/11 anonim válasza:
Akkor kell rászólni, amikor még nem készül neki az ugrásnak, de látod rajta, hogy már "gondolkozik rajta" - lehet látni rajta. És persze, ha erről már lekéstél, akkor azonnal le kell kergetni onnan.
2/11 anonim válasza:
Mi újsággal sóztunk rá, persze nem túl erőset
3/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogyha felmegy, mindig rászólok, és akkor lejön, de ennek ellenére ugyanúgy felmegy.
2015. aug. 3. 13:12
4/11 anonim válasza:
Azt lehet megtanítani neki, hogy ha látod, akkor ne menjen fel. Ha nem látod, ugyanúgy fel fog menni.
5/11 anonim válasza:
Ha felment akkor rászólsz és lelököd onan. A macska mindig a talpára esik, nem lesz semmi baja. Vagy rávágsz valamivel, pélául légycsapóval.
6/11 anonim válasza:
Masckát nem lehet idomítani, mert egy haszontalan dög :)
7/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, nem gondolom, hogy haszontalan dög lenne. Vannak cirkuszok például, ahol macskák is fellépnek, azokat is beidomítják valahogy. :) Ráadásul az egereket is összefogdossa, ha olyan helyen van, ahol szükség van rá.
2015. aug. 3. 13:22
8/11 anonim válasza:
Én simán lepozom őket és kész. Lehet durva vagyok, de 4 macskám van, mindegyik 2-3 alkalommal megtanulta, hogy nemszabad.
10/11 anonim válasza:
Az én macskám a frissen kiteregetett ruhákra szeretett felmászni. A nagy tasli segített csak. (De az tényleg nagy volt, viszont csak egy kellett.)
Teraszon teregetek, ő kinti macska, tehát nem tiszta a talpa, végig ott voltak a mancsnyomai a ruhákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!