Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Jogosan akadt ki a tenyésztő,...

Jogosan akadt ki a tenyésztő, hogy nem kacsalábon forgó palotában tartjuk a cicát?

Figyelt kérdés
Egy éve hoztuk el tőle a cicust, most megkért minket, hogy meglátogathasson. Teljesen ki volt akadva, hogy a cicánk kibélelt dobozkában lakik, nem pedig valami emeletes páholyos macskaházban. Megjegyzem, ő maga választotta ki azt a dobozt. Kérte, hogy mutassam meg a játékait, mondtam, hogy nincs és konkrétan leesett a tenyésztő álla. Régen vettem neki mindenfélét, de vagy nem érdekelte, vagy szétszedte, elhagyta. Különleges vonzalma van a borsószemekhez, órákig képes birkózni vele, úgyhogy azt szoktunk adni neki. Vagy pedig valami hosszú szálas növényt tépünk neki és azzal kezgetőzünk. Vagy egyszerűen játszik a végtagjaimmal, a talpamat nagyon szereti. Nem értem, ha már nem húsz karátos aranylabdát adunk a cicánknak, már nem is szeretjük? Inkább a minőségi cicatápra költünk pénzt, mint ilyenekre.
2015. aug. 3. 10:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Tenyésztőként a véleményem az,hogy vannak alapok amiket megkéne kapnia a macskának.A játékok és a kaparófa ilyen dolog.A Kartondobozzal nincs baj,hisz melyik macska ne szeretne dobozolni?

Viszont nem úgy működik a dolog,hogy kifizettem és azt csinálok amit akarok.

Ahogy valaki írta a minőségi táplálás alap.

(borsónyi gyöngyöt meg nem adunk a macskának,mert lenyeli-elakad-műteni kell!)

Biztos van szerződés amibe ezernyi pont van.Nem hinném,hogy rossz gazdi lennél csak kicsit minimalista :) Pingpong laszti filléres tétel és megfizethetetlen mikor éjjel annak a pattogására kelsz fel :D

2015. aug. 3. 17:49
 12/20 anonim ***** válasza:

10: az iphone-t én is falhoz vágnám mert rohadtul idegesít hogy mindenki csak azon kockul.:D

De állatot nem bántanék. Legalábbis kutyát meg macskát biztos nem.

2015. aug. 3. 17:57
 13/20 anonim ***** válasza:
22%

"Viszont nem úgy működik a dolog,hogy kifizettem és azt csinálok amit akarok."

Persze hogy nem, mert vannak állatvédelmi törvények amit be kell tartani. De mi az hogy eladom, de még utána ellenőrizgetek?

Ha cserébe engedsz az árból, lehet róla beszélni, de így kicsit olyan hogy az enyém de mégsem.

2015. aug. 3. 18:00
 14/20 anonim ***** válasza:

[tl:dr]

Horst77,

a szerzodes pontosan rogziteni szokta hogy kinek mennyi joga van az allat felett. Legtobbszor a tenyeszto nem azert szokott biztositekokat belerakni, mert egy szemet penzehes kotsog, hanem azert, mert ragaszkodik ahoz, hogy a tole szarmazo allatnak a legjobb legyen.

A mi az hogy ellenorizget meg.. ha a szerzodes igy van (igen, el kell olvasni amit az ember alair) akkor ezvan.

Megjegyzem, ellenorizgetnem, hogy be van-e tartva a ivartalanitassi kotelezetseg, vagy akar a allatvedelmi torveny - mert ki mas ellenorizne mas?

Az, akinek nincs takargatnivaloja, normalisan all a dologhoz, miert ne engedne be a tenyesztot? Most komolyan. Az egy olyan, akinek mar van tapasztalata a fajtaval, es amikor megvettuk tole az allatot, akkor mar bizalmat szavaztunk neki.

(Persze, tudom, en vagyok az idealista, aki ugy all hozza, hogy nem "egy darab allatot vettunk", hanem egy tarsat fogadtunk magunkhoz - aki mellekesen penzbe kerult.)

Kiegeszito megjegyzes: Az miert is baj, ha mindenki az iphone-t nyomkodja? (ami legtobbszor pont nem az, hanem egy olcso androidos cucc)

2015. aug. 3. 18:15
 15/20 anonim ***** válasza:

"Az miert is baj, ha mindenki az iphone-t nyomkodja?"

Pl ha már állat, az utcában van egy csaj, westie-t sétáltat, de lelophatnám a pórázról, észre sem venné, mert mindig a telefonba van bújva.

Egyébként örül0k hogy nem most vagyok 18, így nem lehetne normálisan ismerkedni sem.:D

Egyébként nem lenne takargatnivalóm, csak ha családtagot fogadok, akkor nekem nem feltétlenül jó érzés ha kontorllálva vagyok. Bár nem voltam ilyen szituban, lehet hülyeség.

2015. aug. 3. 22:47
 16/20 anonim ***** válasza:

11es vagyok.Azért nem tehetsz azt amit akarsz,mert egy normális ember ezt rögzíti a szerződésbe.Másrészt mivel ha nálam születik egy alom akkor azokért a cicákért is felelős vagyok amíg élnek.

Lehet,hogy te jól tartod az állatodat és számodra lehetetlen,hogy kínozd vagy bántsd őket,de hidd el van ilyen sajnos.Az én szerződésembe se véletlenül került bele egy pénzbeli büntetőpont szerződésszegés esetére.

Egyébként meg az a normális ha negyedévente kap a tenyésztő képet vagy videot a cicáról és akkor nincs gond :) Na meg a legtöbb esetben a gazdik is bizalommal fordulnak a tenyésztőkhöz,bár akadnak kivételek.

2015. aug. 4. 08:59
 17/20 anonim ***** válasza:

16#: Este egy kérdés eszembejutott, ami kicsit off, de a tenyésztésse kapcsolatos. Mint mondtam nincs ilyen téren tapasztalatom, meg ha jól értettem te macskával foglalkozol, de biztos tudod a választ.

Kutyáknál hallottam, hogy nagyon vigyáznak, nehogy keveredjenek, illetve nehogy összejöjjön keverékkutyával, mert a következő almok értékét csökkenti.

Ez a csökkenés minőségbeli, szépségbeli dolog, vagy szimplán eszmei? Már ha tényleg létezik ilyen.

2015. aug. 4. 09:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Nincs semmiféle csökkenés hisz egy keverék és egy fajtatiszta utódai mindig keverékek lesznek és kizártnak tartom,hogy normális Tenyésztő ilyet csinálna.Másrészt a kutyásokat nem értem,hogy még csak ki sem kötik az ivartalanítást így mi jogon panaszkodnak a sok szaporítóra?
2015. aug. 4. 11:35
 19/20 anonim ***** válasza:

Lehet hülyén fogalmaztam, de nem az abból származó alomra gondoltam, hanem az utána következőkre, amik nem keverékek.

Azt hallottam, hogy azok is értéktelenebbek lesznek, ha előtte valami "véletlen" folytán becsúszik egy alom keverék, pl kiszabadul az anya. Tehát nagyon vigyáznak, hogy ne történjen ilyen.

2015. aug. 4. 14:40
 20/20 anonim ***** válasza:
én nem tudok ilyenről,de számomra elképzelhetetlen az ilyen véletlen.
2015. aug. 4. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!