Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tapasztalatok a spot-on...

Tapasztalatok a spot-on féregtelenítőkről?

Figyelt kérdés
Hallottam egy számomra új féregtelenítő és parazitairtó eljárásról. Tényleg olyan hatékony mint mondják? Hat külső élősködőkre is? Elsősorban olyanok írjanak, akik használtak már spot-on készítményeket.
2010. márc. 7. 15:09
 1/4 anonim ***** válasza:
37%

A Strongoldot használtam már kutyán, cicán.A kölyök kutyáról reggel mind lehullottak a bolhák, döglötten. Csak bolha ellen véd.

Ha kijárós a cicád, bolha ellen van választék bőven, talán olcsóbban is. Én úgy tervezném a használatát, hogy 3 havonta a Srtongold, fél évente egy komolyabb féreghajtó tabletta, közbenső időben más bolha elleni szer.

2010. márc. 7. 17:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kedves elöttem író. Nagyban tévedsz, mivel a stronghold közel sem csak bolhák ellen véd, hanem belső élösködők ellen is.

[link]

Tanulmányozd kicsit!

Én már 4 éve használok spotokat ezek közül is kettőt szoktam váltogatni úgy félévente a strongholdot és az advocate-et. Ugyan én havonta raktam rájuk, így látványos bolhahullásról nem tudok beszámolni, de nem szokott bennük lenni egy sem. Bár én inkább féreg ellen rakom (azoktól jobban tartok), mint bolhára (de persze ez ellen is fontos védekezni)

Itt egy kis összefoglaló a spot on fajtákról (amiket én ismerek)

Spot fajták:

Profender: Fonál-( Toxocara cati, Toxascaris leonina, Ancylostoma tubaeformae) és galandférgek (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis Echinococcus multilocularis) ellen véd, de ez nem hat bolhára, csak belső élősködők ellen. Olyan mint a féregtelenítő tabletta csak nem kell szenvedned vele és 1 hónapig véd a belső élösködők ellen.

Az advocate és a stronghold védettséget ad bolha (lárvaalakok ellen is), kampósféreg, orsóféreg, rühösség és szívférgesség ellen. Viszont a galadféreg ellen hatástalan mindkettő.

Frontline bolha, kullancs, tetvek -és atkák ellen hatásos. Belső élősködők ellen nem.

Advantage: Csak bolhára jó. Nem is értem, hogy miért csak ez az egy parazita ellen véd, amikor vannak más készítmények amik sokkal több minden parazita ellen hatásosak.

Csak külső élösködők ellen hatásos: Frontline, Advantage

Külső és belső élösködők ellen hatásos: Advocate és a Stronghold.

Csak belső élösködők ellen hatásos: Profender

Remélem, hogy tudttam segíteni!

2010. márc. 7. 23:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Én Frontline-t használok már régóta bolhák ellen. A cicám sosem vakarózik, még nem láttam benne bolhát, nem volt atkás a füle sem. Meg vagyok vele elégedve. Havonta nyomok a nyakára egy pipettát.
2010. márc. 8. 10:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves második!

Valóban nem érthetően írtam a Strongold hatását. Tökéletesen tisztában vagyok a féreghajtó tulajdonságával is. A bolhákra gyakorolt hatása természetesen egy akkor hozzám került kiskutyán jelentkezett.

Tisztelt kérdező!

Elnézést a felületes beírásért.

2010. márc. 8. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!