Mennyiből jön ki egy macsek havi kajája?
Általában nem az etetés kerül sokba egy állatnál sem.
Egy macskának a havi kajája nem olyan költséges, még akkor sem, ha szuper prémium táppal eteted (2-5 ezer között).
Ezen felül minden hónapban számolni kell az alommal, itt is nagy eltérés van az almok ára és minősége között.
Kezdeti költségekkel számolni kell: oltások, ivartalanítás, kezdő felszerelés. De utána már csak az oltásokat és a féreghajtást kell éves szinten kikalkuláni, illetve ha beteg az állat a kezelése a csillagos égig mehet.
Az állattartás egy költséges hobbi, ha tisztességesen tartja őket az ember. Ha már az etetésre nehéz kigazdálkodni a pénzt, én nem tartanék állatot...
Nalunk 11 macska premium tappal (Arion, talan az mar elegge premium) etetese kijon ~8000huf- bol (15kg-os zsak) szoval, a matematikat segitsegul hivva, boven ezer forint ala lehet vinni a macska/honap etetest, premium tappal is :)
Megjegyzem, nincs ertelme a legolcsobb tapnak, mert jol nem lakik vele, es meg haszna sem sok...
Attól függ mekkora macska, milyen aktív, kölyök még vagy felnőtt, idős, stb.
Olcsó tápnak semmi értelme mert vacak is és mellé még utálja is a legtöbb macska, nem lakik vele jól szóval muszáj leszel mellé alutasakost vagy húst is adni neki. Így már nem lesz olcsóbb a minőségi tápnál.
Ami kb 1500 ft/hónap körül van. Legalábbis amit én szoktam rendelni. Biztos akad olcsóbb is.
A legolcsóbb, 120-140 Ft-os (400 gr) konzerv két napig elég, plusz egy marék száraztáp, az kb. 2500 Ft/hó.
Aztán van olyan, amiből 80 gr 250 Ft, abból kell kettő, az 15000 Ft/hó, de ehhez még kell adni bőven szárazat, ha abból is a legdrágábbat veszed, akkor 20000 is lehet a havi koszt. De biztos van ennél drágább is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!