Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Perzsa macskások? Kérném a...

Perzsa macskások? Kérném a segitsegetek ( (:

Figyelt kérdés
Szeretnénk venni egy perzsa macskat. Eloszor is nem tudjuk hogy sima perzsat vagy estleg csincsilla perzsat vegyunk és hogy mi köztük a különbség? Az ár nem szamit csak pl. jellem, kinézet, szemelyiseg, viselkedes? Ha nektek esetleg van leirnatok hogy melyiket erdemesebb venni egy nyugis csaladba tizen evesek koze? Jo lakotars bentre? Mire figyeljunk(bunda, szem, orr, fulek? ) van e valami jellegzetes betegseg amit fontos eszben tartanom? Konnyen tanithato (pl: hamon setaltatas, alomra szoktatas?) Melyik a szebb? Esetleg szineket is ajánlhattok. Nagyon szepen koszonom elore is a sok valaszt és segitseget :))

2015. júl. 10. 17:42
 1/7 macdln ***** válasza:

Szia ! Nekünk van egy hófehér, türkizkék szemű perzsa kiscicánk. Mi ajándékba kaptuk egy ismerősünktől. Lakásba, 10-en évesek közé ajánlani tudom, ugyanis a perzsák bármilyen körülményhez nagyon jól tud alkalmazkodni.

Egyaránt a sima és a csincsilla perzsa is. Küllemük, kinézetük, személyiségük és viselkedésük csodálatos. :) Igazi kis szőr pamacsok. Nem vadak, gyönyörű, dús hosszú szőrük van, érdemes két cicát venni/tartani, mert nagyon szeretnek bunyózni, verekedni, egymással játszani. Nekünk a kis perzsánk mellet van még két brit keverék cicánk, nagyon jól elvannak. Túl sok különbség nincs a csincsilla és a sima perzsa cica között, mindkét fajta gyönyörű, bújós, kedves, dorombolós. Kinézetükben pedig annyiban van különbség, hogy a csincsilla csak néhány színben van. A sima perzsa pedig rengeteg színben létezik. Pl. fekete, fehér, vörös, vörös tabby, vörös fehérrel, vörös tabby fehérrel, krém, krém tabby, krém tabby fehérrel, kék, kék tabby, kék fehérrel, füst, fekete teknőc( fekete alapon vörös foltok), kék teknőc (kék alapon vörös foltok), tricolor (fehér alapon vörös és fekete foltok), ezüst tabby, arany (barna) tabby. A tabby-t márvány mintásnak is mondják. A vörös, ezüst, barna vagy kék cicákon helyezkednek el fekete csíkok.

Nekem személyes kedvenceim a fehér, a tricolor és a teknőc. A tricolor és a teknőc színű cicák legtöbbször lányok.

Ajánlok egy "sima perzsa " tenyészet : szamumperzsa.5mp.eu

Jelenleg van 3 gazdikereső kiscicájuk :

1.: kék márvány minás fiú

2.: kék teknőc lány

3.: tricolor lány

A perzsák szeretnek hámon sétálni, akár egész nap is tudnak játszani társaikkal vagy a kezünkkel :) Szeretnek ölben aludni az egész napos futkározás után. Mikor a mi kis Pamacsunk elfárad, nyávogva ugrik az ölünkbe és elkezd dorombolni, dagasztani, pedig még csak hét hetes. Nagyon édes. :) Mikor éhes a lábamhoz dörgölőzik és nyávog. Nagyon szereti a jutifalit. Mikor az utcáról vagy a szomszédból hall egy idegen hangot, felágaskodik két lábra, abba hagyja a levegővételt, hegyezi a fülét, mint valami cuki kiskutya. :) Mikor abbamarad a hang, leereszkedik négy lábra és csak úgy kapkodja a levegőt.

Különleges betegség nincs a perzsáknál sem. Érdemes tenyésztől vásárolni, mert ott 12 hetes koráig megkapta kötelező oltásait (3-at), féregtelenítve volt 3-szor. Egészséges, külső, belső parazita és élősködő mentes. Karmait, fülét, fogát, szőrét ápolták. Ezt folytatni kell. És 1 éves korától kezdve minden évben egy ismétlő oltás és féregtelenítés.

Ha bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan privátban.

Minden további kérdésedre szívesen válaszolok.

2015. júl. 10. 19:36
 2/7 macdln ***** válasza:

"Melyik a szebb ?" Mindegyik cica szép. A csincsilla és a sima perzsa is. De ha a színekre értetted, akkor ne haragudj. Én a feket-fehér, fehér, a teknőc a füst és a tricolor színeket ajánlom. A sima és a csincsilla perzsa is egyaránt könnyen tanítható. Csincsilla perzsa cicát élőben még nem láttam ,de a képek alapján nagyobbnak tűnik a szőre, könnyen koszolódik ,gyakrabban kell fürdetni. De nem szabad túl sokszor, mert akkor zsíros lesz a puha bundája. Kb. havonta kell. A fésülést a miénk nagyon szereti, bár ez egyénfüggő. Nem szabad hagyni, hogy becsomósodjon. Két, három naponta fésüljük. A fülét bevizesített zsebkendővel kell tisztítani, semmiképp sem fültisztító pálcikával. Karmait vágni kell, karomvágó ollóvak, sajnos nem tudom milyen gyakran, ezt kérdezd meg állatorvostól és azt is megmutatja, hogy pontosan hogyan kell. Sok szép, boldog, élményekben gazdag évet a cicával!

:)

2015. júl. 10. 19:49
 3/7 macdln ***** válasza:

Amiket az ápolásról leírtam, az nem csak a csincsilla perzsára, vonatkozik, hanem a simára is. Bár a csincsillára fokozottabban.

Perzsa tenyészeteket itt találsz : perzsamacska.lap.hu

Rengeteg sima és csincsilla perzsa tenyészet van azon az oldalon. Sok szerencsét, ahhoz, hogy megtaláld álmaid kiscicáját ! :)

2015. júl. 10. 19:57
 4/7 macdln ***** válasza:

[link]

(cikk a perzsa macska eredetéről, kinézetéről, viselkedéséről stb.)

2015. júl. 10. 20:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom. Nagyon nagyon sokat segitettetek. Es a szebbet a bunda szinre ertettem en is ugy gondolom hogy minden cica szep :) :) koszonom a tenyeszeteket is itt biztos megtalalom a kis kedvencet :) Tenyleg nagyon praktikus valszokat irtatok. Koszi megegyszer :) :)
2015. júl. 10. 23:44
 6/7 macdln ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem, nincs mit köszönnöd :), egyébként mindegyik választ én írtam. ;)
2015. júl. 11. 03:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Jajj tenyleg :D nem vettem észre
2015. júl. 11. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!