Most hoztam el egy kismacskát. Mi a teendő vele?
Tejből csak laktózmenteset, vagy macskatejet. A junior nedves táp jó, lehet hogy villával még kicsit össze kell azt is törni, esetleg leöntei pár csepp langyos vízzel, hogy könyebben egye. Ha kisebb mint 4-5 hetes, akkor még kéne neki anyatej, vagy macskatápszer.
Vedd az öledbe egy puha törölközőn, először simogasd egy kicsit, hagyd, hogy megszokja az illatod, aztán maszírozd óvatosan a pocakját (ha nagyon pici, akkor ettől kakilni fog, töröld le nedves ronggyal - lehet ezért fáj a pocija). Nézz utána a neten a kismacskák ellátásának! Ha néhány órán belül lesz jobban, akkor keresned kell egy ügyeletes állatorvost. Az ilyen pici cicák még nagyon törékenyek, ha nem kapja meg a szükséges ellátást, reggelre elpusztulhat szegény.
sztem vidd el orvoshoz az megmondja, hogy mennyi idős lehet és az alapján kell eljárnod, szóval ha még nem tud magától üríteni akkor abban is segíteni kell, sokat vele lenni és úgy etetni ahogy az állatorvos mondja. egyébként nézhetsz addig képeket, hogy néz ki egy négy és egy 8 hetes macska. van köztük különbség, kétlem, hogy 8 hetes lenne az már tud magától inni.
egyébként kellhet neki egy kis motiváció, az orrát picit belenyomni a tejbe vagy ilyesmi.
de mindenképpen vidd el az orvoshoz
aki meg képes volt kirakni egy ilyen pici cicát az utcára azt agyonütném
Tejet ne adj neki, mert hasmenést kaphat tőle. Víz meg junior kaja elég.
Alváshoz próbáld ölbe venni, simogatni, vagy puha rongyok közé kis helyre betenni.
Kakilt, pisilt?
Aztán mutasd meg mindenképpen állatorvosnak. Féregtelenítő kelleni fog neki. A doki megállapítja, mennyi idős, mert nagyon nem mindegy, hogy 1 vagy 2 hónapos. Sírhat az anyja hiányától is, de lehetnek fájdalmai is akár.
:( Nem szabadna egy kiscicát sem elvinni az anyjától 12 hetes koráig.
Nem értem miért nem lehet ezt kivárni. Igy persze rengeteg baj van a kiscicával, pont ezért: még nincs kész arra, hogy elválasztják az anyjától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!