Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SOS! Lehetséges, hogy megmérge...

SOS! Lehetséges, hogy megmérgezték a cicámat? Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Van egy fiú cicám, Rudi, talán még 1 éves sincs. Pár napja a 2 nagyobbik macskánkat is megmérgezték, de sajnos már későn találtunk rájuk, belehaltak, és félek, hogy Rudi is annak az embertelen idegennek az áldozatául esett! :(

Azt gondoltuk, hogy csak egy időre elkószált a lány macskák után, és majd úgyis előkerül. Elő is került, de sajnos nem túl jó állapotban. A hátsó udvarunkban volt, bőrig ázva, és nem tudott menni, valószínűleg amíg ott volt enni sem tudott. Gyorsan behoztam, adtam neki langyos tejet, amit gyorsan el is fogyasztott. Miután kicsit megszáradt, meleg vízben óvatosan lemostam róla a sarat, bebugyoláltam, és készítettem neki oda még egy kis tejet. Most pihen, de eddig csak picit sétált, azóta fekszik, alig mozog, de azért tejet tud inni. Észrevettem, hogy a nyelve egy részét nem tudja behúzni, és vérzik is neki. Ez a mérgezés jele lehet, vagy csak megsérült? Állatorvoshoz nem tudom vinni, túl messze van és a szüleim dolgoznak. Ha továbbra is tejjel itatom, segíthet? Vagy mással kéne próbálkoznom? Olvastam meghányatásról is, de attól kicsit tartok. Segítsetek, kérlek!

2015. máj. 26. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos, hogy mérgezés. Kandúrkák igen sokszor durva verekedésbe kerülnek.

ha megjönnek a szüleid, vidd orvoshoz, ha addig nem javul az állapota.

2015. máj. 26. 14:57
 2/4 Ügyet Lenke ***** válasza:
2015. máj. 26. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

Reméljük, nem mérgezés, mert akkor állatorvos nélkül elpusztul, sőt ha nem kerül sürgősen dokihoz, akkor mindenképpen.

A tej nem segít, maximum meghajtja...

Ha nem méreg, és jobban lesz, javaslom az ivartalanítását és hogy inkább bent legyen veletek a lakásban. Így nem fog elcsavarogni, és kisebb eséllyel lesz baja, akár mérgezés, akár más.

2015. máj. 26. 16:52
 4/4 anonim válasza:
44%

Szerintem sem biztos,hogy mérgezés.Az én cicámat megmérgezték és onnan jöttünk rá,hogy csak egész nap aludt nem evett,nem játszott.Adtunk neki tejet és 2-3 nap után már kutya-baja se volt.

Azt javaslom,hogy figyeld még a viselkedését,legyen neki mindig tej,ha akar akkor tudjon inni és ha nem lesz jobban akkor tényleg elkéne menni vele az állatorvoshoz.

2015. máj. 27. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!