9 éves cicám az utóbbi 1 hétben eddig 5x pisilt az ágyunkra. Hogyan tudom leszoktatni? Bővebben lent.
Nem tudom hol élsz, kedves első válaszoló. Az elmúlt 10000 évben állatokkal élünk, kb 5000 éve beengedjük őket a lakásunkba is. Ott élnek velünk, mert ez valakinek így jó. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni, minek ugatsz olyanba, ami nem tiszted? Te kívül tartod az állatot. Egyetértek veled, de emellett ez az ÉGEGYADTA VILÁGON SENKIT NEM ÉRDEKELT. Senkit. Szóval, ha véleményed van, és mondjuk az segítő (Ez itt fontos!) akkor várunk vissza, de ha nincs épkézláb hozzászólásod, húzz a pi.ába. Thx.
Kedves kérdező. A cicád valamire ki van akadva, és így jelzi nemtetszését. Valami az almával lesz, pl hogy áttetted valahová, ahol neki nem tetszik, vagy nem cseréled. Általában egy azon időben pipilnek oda valahová, szóval figyeld őt... bár ő is figyel téged, és figyeli, mikor nem nézel oda. De el tudod kapni, ha "félgugol", és elfátyolosodik a tekintete, akkor abból pisi lesz, kapd fel és futás. Keresd az okot, ami miatt "szivat a cica"!!!
2-essel értek egyet.
1-es válaszolónak üzenném, hogy egy felelősségteljes macskatartó tudja, hogy a kinti macskatartás veszélyes a macska számára pl.: mérgezés, éles tárgyak, csapdák, úttest, állatkínzók stb.
Nem bosszúból csinálja, hanem azért, mert megbolygattátok a kis világát a felújítással, meg a megszokott rendszerét. Megzavarhatja az is, ha megpiszkáltátok az alom helyét pl.: máshova került. De lehet, hogy eleve a változás frusztrálja. Szerintem vissza fog állni, de nyilván segít, ha rajta kapod, akkor az alomhoz irányítod. Ennek ellenére, nem árt az orvossal is letisztázni, hogy nincs-e egyéb betegség a háttérben, de nem tartom valószínűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!