Van egy közel egy éves lány cicám, aki újabban a megvetett ágyunkra pisil, méghozzá mindig ugyanoda, a párom takarójára... Miért csinálja és hogyan lehetne leszoktatni erről?
Nálunk is ugyanez volt, a macsek odapisilt apu ágyrészén a takaróra! És tényleg beválik, ha belenyomod az orrát, én közben hangosan rá is szóltam, hogy milyen ronda dolgot csinált. Ezt kétszer megcsináltuk (mert másodjára is bepróbálkozott, ugyanoda pisilt a takaróra), de azóta megtanulta, hogy nem szabad.
Ugyanúgy bemegy a szobába, még az ágyon is szokott feküdni, de azóta egyszer sem pisilt oda (és máshová sem:) )
hát lehet próbálkozni a neveléssel...de az az igazság, hogy mindig valami probléma áll az almon kívül pisilés hátterében. Az én cicám is csinálta, és azt mondta a doki, mielőbb ivartalanítani kell, mert nem hagyja abba, így jelöl...(lány)
Ezen kívül lehet veseprobléma is.
A vízeletben vannak azok a hormonok, amik a közlik a másik állat számára az aktuális szervezeti állapotot. PL. tüzelés, betegség, nem stb,...
A lány cica lehet érzi a tesztoszteron szagot a párod helyén a kipárolgásaiból és ez vezethet arra, hogy odajelezzen.
Ez azért alakult ki, mert a cica gonodolom kiskorában került hozzád, hozzátok, és mióta ott van, nem találkozozz fajbélivel, ami a szexuális identitását a megfelelő irányba terelte volna (ezt etológusok vizsgálták, kisérletekben). Így most a fajtársainak hisz a cica titeket:-)Ráadásul most már ivarérett, bagzani (tüzelni) fog:-)
(Bármely állatviselkedéstannal foglalkozó - Etológia könyvben utánna tudsz nézni. Az ilyen "meghibásodások" viselkedés zavarok lehetnek. Amerikában direkte vannak állatpszihológusok is, mert a viselkedés zavarok valamilyen "lelki" problémára vezethetők vissza, még állatoknál is. Lsd: Kutya féltékeny lehet a kisbabára...és hogyan lehet megoldani. Egész érdekes. Egy egész estés műsor volt egyszer az Animal Planet-en róla)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!