19 éves cicámat el kell altatni. :' ( Hogyan éljem túl? Nagyon szomorú vagyok! :' ( /Bővebben lent. /
19 éves a cicalány, és az utóbbi hónapokban sokat betegeskedett. Én 30 éves vagyok, 11 éves voltam, amikor hozzánk került, szinte együtt nőttünk fel... :'( Az állatorvos nagyon lelkiismeretes, mindent megtett, hogy megmentse, naponta hordjuk infúzióra, vitaminokat is kapott, de mindent kihány és csak gubbaszt...tesómmal holnap visszük altatni, a doki szerint sajnos nem lehet tenni már érte semmit, öreg, gyenge...az vigasztal egyedül, hogy nem lesznek fájdalmai, nem szenved többé...de nagyon ki vagyok borulva...alig 2 órája hívott Anyukám sírva és mondta el, hogy sajnos itt a vég a cica számára... Ti hogyan éltétek túl a cicátok halálát? Minden történetet szívesen olvasnék, hátha könnyít a lelkemen, a sokadik sírógörcsön vagyok túl...:'(
Köszönöm!
Én már jóval több, mint kétszer annyi idős vagyok, mint te. Ilyen életkor mellett már több kutya és cica sírja sorakozik a kert végében.
És ennyi tapasztalattal sem tudok jó tanácsot adni.
Ma már annyi könnyebbség van, hogy kíméletes, gyors az eltávozása, nem súlyosbítja rossz élmény, mint 40-50 évvel ezelőtt.
Persze, lehet új cica, akit szerethet az ember, de egy darabig ugyanúgy fáj az előző elvesztése, mintha nem lenne másik. És ott a bizonytalanság is: legyen másik, és ugyanezt fogom átélni újra?
Ez szörnyű idő, még él, akármilyen állapotban is, és ott a tudat, hogy mikortól nem. Ezt neked kell elviselned, nincs igazán vigasztalási lehetőség.
Csak akkor enyhül a fájdalom, ha már nem lesz. Az már visszavonhatatlan. És csak az idő telte segíthet, az viszont fog.
Elnézést kérek, nem tudok segíteni, azt hiszem, mindent megírtak, amit írhatnék.
Viszont az itt fel-felbukkanó bántás, és nehéz sorsú emberek említése, nagyon ide nem illő. De, ha már megtörtént: az nagyon sánta logika, hogy macska igen, bezzeg az emberek! Ha belegondolna, arról, aki még az állatokat is nagyon szereti, tiszteli, feltételezhető, hogy az embertársit nem? Ha már feltételez valamit, akkor egy állatgyűlölőről sokkal inkább feltételezhető, hogy emberekkel is durván viselkedik, őket sem tiszteli.
Ráadásul a macska olyan társállat, amellyel csak kellően alkalmazkodó ember tud együtt élni és tudja szeretni, mert igen önálló lény. Nagyon nem logikus, épp ilyen embert, embertársait érzelem nélkül figyelmen kívül hagyónak feltételezni.
Sírd ki magad, ahányszor csak jólesik. Meg kell őt gyászolnod, ehhez idő kell. Sajnos ez nem megy másként. :( Én is vesztettem már el pár állatot, a kutyámat el kellett altatni, borzasztó volt. Aztán emlékezz a szép együtt töltött időkre.
Ha pedig majd már kicsit jobban vagy, nézz körül a menhelyeken. Rengeteg árva cica vár ilyen gondos, szerető gazdira. Bár, ha majd lesz egy másik cicád, ő teljesen más lesz, nem helyettesíti a mostanit, de ez így van rendjén. Őt is szeretni fogod, és mivel ismét lesz kiről gondoskodnod, szeretned, enyhíteni fogja a fájdalmadat.
A bunkókkal pedig ne is törődj, ne vedd figyelembe őket. Válaszolni sem érdemes nekik.
Nagyon sajnálom :-( Próbálj arra gondolni, hogy szép kort ért meg, teljes életet élt.
Ha megengedsz egy tanácsot, talán nektek is, a cicának is jobb lenne, ha kijönne az állatorvos, nem idegen helyen kellene tőle elbúcsúzni, neki meghalnia, nektek egy rendelőben siratni.
A normális stílusban íróknak köszönöm a jó tanácsokat, ment mindenkinek a zöld kezecske...
A bunkózónak meg annyi, hogy az embereket is sajnálom, ha betegek. Egészségügyi suliban tanultam, jó pár kórházi gyakorlaton részt vettem és borzalmas volt látni pl. a végstádiumú bőrrákos fiatal nőt...szóval semmivel sem nézem kevesebbe az embereket, mint a cicámat...és igen, 30 évesen sírok, mert szerettem őt, nagyon. Együtt nőttünk fel...és a "tetves macska" kifejezésért szégyelld magad. Látszik, hogy egy unatkozó kis tinédzser vagy, akinek túl sok a szabadideje.
Ma a kis drágám örökre elaludt...az állatorvosnak is könnyes volt a szeme. Nem kért pénzt az altatásért, csak a kis tetem elszállíttatása miatt kellett fizetni. Nagyon lelkiismeretes állatorvos, hivatásnak tekinti, amit csinál. Ritka az ilyen. Azt mondta, minden további kezeléssel csak a szenvedését hosszabbítanánk meg...
A sokadik sírógörcsön vagyok túl, de megpróbálunk a családtagokkal együtt csak a szép emlékekre gondolni, hogy mennyi örömet adott nekünk, és hogy biztosan magával vitte a 19 év szeretetét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!