Mit csináljak? Hogy kapjam el a macskát?
Próbáltad már valami jó, illatos macska kajával odacsalni. Egyébként ha sűrűn próbálod elkapni, akkor valószínűleg keres másik helyet a fialáshoz. Nem véletlenül szeretnek a leglehetetlenebb helyekre elbújni ilyenkor. :)
(Ja, igen! Ellés és fialás. Ami egy-két utódot hoz világra az ellik, ami többet az fial.)
Szerintem megszelídíteni próbáld finomságokkal,adj neki májat,sziri-szari állapotú takarót,vizes edényt.Hátha értékeli és kezes lesz,akkor elkaphatod,talán.Majd írj,mi lett,érdekel.
Másik alternatíva,hogy csak ellés után tudsz intézkedni.
Környékbeli menhelyen megkérdezheted, van-e csapdájuk, hátha kölcsönadják. Ha sos ivartalanítani szeretnéd, vagy biztos helyre tenni, sok más megoldás nincs sztem. A szelídítés időigényesebb, főleg, ha nem sokat találkozott emberrel korábban.
Viszont miután megszülettek a kicsik, jó eséllyel még bizalmatlanabb lesz az anya, és ha segíteni akarsz neki, keresheted az ide-oda költöztetett kölyköket, szóval jobb lenne hamarabb befogni.
Nem hinném, hogy ez jó ötlet. idegen macska, főleg fialáskor nem nagyon fog barátkozni. Ha meg elveszed a kölykeit, rosszabbat csinálsz mintha nem csinálnál semmit. Nem hülye állat az ... nem is véletlenül nézte ki azt a helyet. Ha nem tudod magadhoz édesgetni, de nem is világvége hogy odafial, akkor én hagynám, majd előjön ha nagyobbak lesznek a kölykök. Persze kajával lehet segíteni, de ha akkor is háborgatod, amikor már megvannak a kölykök, akkor tuti, hogy elhordja.
(A fialás és az ellés kérdésen pedig nem akarok lovagolni, de ez kb. olyan, mint aki keveri a merőkanalat a kávéskanállal. Persze én is kissé pontatlanul fogalmaztam.
Nem attól függ az elnevezés, hogy éppen mennyi az utód.
Ellés: amelyik állat jellemzően 1-2 utódot hoz világra (pl. juh, szarvasmarha)
fialás: amelyik állat jellemzően ennél többet (pl. kutya, macska, sertés)
Nem akarlak elkeseríteni, de épp aktuális akkor a következő vemhesülés, jobb lenne gyorsan ivartalaníttatni az anyukát.
Viszont örülök, hogy legalább a kicsiket sikerült elcsípni, szelídíteni, ez jó hír :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!