Akinek van cicaja! Mennyire csalodtatok benne vagy megbantatok hogy megvettetek? A pozotiv dolgokat is meghallgatom. Tehat mint hazi allat jo?
Állatban még soha nem csalódtam, sem cicában, sem kutyában.
Minden cica egy egyéniség. Vannak olyanok, akiknek szinte alig hallod a hangját, és vannak, akik állandóan "dumálnak", nyávognak a gazdinak. Van bújós, ölbeülős, dorombolós cica, és van, amelyik nem szereti ezt, csak néha kéri, hogy megsimogassák, de hamar megunja. Vannak nagyon mozgékony, játékos cicák, de vannak nyugisabbak is, akik a nap nagy részét átalusszák.
Úgy kell elfogadnod a saját cicád egyéniségét, amilyen, és úgy kell szeretni őt. Ne legyenek elvárásaid. Csalódni nem is tudom, hogy lehetne bennük. Szerintem sehogy. Csodálatos állatok.
Sosem csalódtam bennük - eddig 5 macskám volt. 3 kinti, a mostani kettő benti, tekintettel a veszélyekre, amiket korábban soroltak (+ halálos fertőző betegség, az egyik macskánk abban pusztult el, oltás sincs ellene, és nálunk akkoriban nagy járván volt - mint utóbb kiderült:( )
Az egyik macskámat nagyon nehezen lehetett megszelídíteni, de talán annál jobban szeretem, amióta "összeszoktunk", abszolút megérte a rengeteg fáradtságot, amit az első 3-5 hónapban okozott:)
A kinti tartáshoz annyit fűznék hozzá, hogy ez több mindentől függ. Persze van olyan is, akinek 5-10 évig vagy még tovább megmarad a cicája kint, másnak fél évig se. Függ ez a környezettől, a macskától, meg a szerencsétől. Az is igaz, hogy nem jó a macskának, ha nem lehet szabadban, de az én benti cicámon például nem látom, hogy ne érezné így jól magát, ha nyitva van az ajtó akkor se szokott kimenni. Volt egy másik, őt csak éjszakára engedtük be, de utált bent lenni és reggel már kaparta az ajtót, utána már hagytuk, rá pár hónapra elütötték:( Ez meg gondolom attól is függ, hogy melyik cica mit szokik meg. Én személy szerint most már nem tudnék nyugodt lenni, ha kinti macskám lenne és nem tudnám mikor épp hol kóbor vagy melyik nap lesz az, amikor már nem jön haza.
De ez a kérdezőre nem vonatkozik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!