Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskatartás panelban? Vélemén...

Macskatartás panelban? Vélemény, tapasztalat?

Figyelt kérdés
2015. jún. 5. 18:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
37%
kutyák, csak a piros gombot ismeritek
2015. jún. 6. 09:06
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

Ha ivartalanítva vannak, gond nélkül megoldható. Nekem is két macskám van, csak benti tartással és jól elvannak. Szeretnek az ablakban ülni, de ügyelni kell, hogy legyen rajta háló vagy valami, hogy véletlenül se tudjanak elszökni/kiesni. Alomtipp: a DM-ben lehet kapni 1000 Ft-ért olyan almot, ami kis fabrikettekből áll. Sokkal kevésbé van szaga (ha takarítva van, akkor nincs is), mint a többinek és egy nagy tasak elég egy hónapig, vagy akár több ideig. Mivel nekem két macskám van, így egy havonta kell vennem. :)

Ha egyedüli a cicus, akkor ügyelj arra, hogy sokat foglalkozz vele, legyenek játékai, mozgástere.

(Én társasházban lakom, de ebből a szempontból nincs különbség a panel és a társasház között.)

2015. jún. 6. 09:30
 13/16 SzMHZs ***** válasza:
68%

Nekem kettő van panelben, plusz egy kutya. Simán elvannak, pedig az egyik az utcán élt, szabadon, míg hozzánk nem került. És mikor hozzánk került, egy félős, minden mozdulattól rettegő cica volt, aki az első két hétben csak gubbasztott, félt, hogy valaki bántja. Azóta feloldódott, a lakás az birodalma, ha valahova vinni kell, akkor iszonyatosan bestresszel. Szóval neki ez jelenti az otthont, biztonságot. A másik cicám kicsi kora óta lakásban élt, az előző gazdájánál is, nem látom rajta, hogy vágyna ki vagy boldogtalan lenne.

Persze, sosem lesznek szép állapotú bútoraink, meg szőrmentes lakás, de megéri.

2015. jún. 6. 09:37
 14/16 anonim válasza:
1.5 éves a macskám van. jól érzi magát, sokat rohangál, jön megy, szóval legyen neki mozgástér, ha tudsz foglalkozz vele sokat, de ha nagyon elfoglalt vagy legalább napi 1-2 órát, ha megunja a fejedet úgyis otthagy, ivaratalanítva még nincs, ezért kb havonta 1x 4 napra bekattan és tüzelni kezd, szerencsáre nem túl idegesítő, többnyire csak hempereg, ha még az elején veszel neki kaparófát és rászólsz amikor a bútort marja, akkor hamar rá fog szokni a kaparóra, nekünk minden épségben van szerencsére, igaz felugrál mindenhova, szóval ahova nem lehet oda sose engedd fel, így később megszokja hogy neki azt szabad/nem szabad. Nálunk az alom kényes téma, ha úgy érzi nem tiszta, simán rápisil az ágyra vagy a táskámra.
2015. jún. 7. 09:13
 15/16 anonim ***** válasza:
Az én macskám is csak bent van a lakásban, és nagyon jól érzi magát (örökbe fogadott cica) a múltkor véletlenül kilógott, hogy nem vettem észre, de pár perc múlva már hisztizett is kintről, hogy be akar jönni. Azóta se próbálkozott kimenni, csak az üvegajtón keresztül leskelődik kifelé (azt viszont nagyon imádja)
2015. jún. 9. 21:57
 16/16 anonim ***** válasza:

Először én is azt hittem,hogy kell nekik, hogy kint legyenek.De miután egyszer valami olajba beáztatva jött haza, behoztuk. Miután az állatorvosnál rendesen lepucolták -mert otthon nem sikerült egészen-.

Behoztuk, és utána nem akart kimenni. Körbejárt, és néhány helyet kiválasztott magának. Nyitogattuk az ajtót, hátha akar kimenni, de kiszagolt, félig kiment, aztán nézett vissza, hogy nehogy becsukjuk az ajtót; és jött is vissza.

Az állatorvos szerint legalább 10 éves volt, mi műttettük meg. Fiúcica volt. Hogy azért levegőzzön, kiültünk vele néha, ha volt időnk ,de szerintem csak miattunk jött ki.

Pedig biztos kint élhetett, mert az orvos azt mondta, hogy látszott a fülén, hogy el lehetett fagyva régebben.

Szóval kinti cica maga akart benti lenni.

2015. jún. 10. 03:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!