Hogyan szoktassam le a fotel kaparásáról?
Két cicám van, egy ivartalanított kandúr és egy nőstény, mindketten 1 év körüliek.
A problémám a sráccal van: hozzászokott, hogy a fotelt kapirgálja - ami mellesleg nem is a miénk! -, és semmivel sem tudom eltántorítani tőle.
Egy 170 centi magas, széles kaparófájuk van és két kisebb is. Imádja őket, egész nap rajtuk fekszik és játszik, de ezeket sosem "bántja" karommal. A macskamentára konkrétan immunis, egyet szimatol és már ott sincs. Ellenben mindent megrágcsál. Már gondolkoztam rajta, hogy kutyának képzeli magát, köztük született :D
Próbáltam már hogy felkapom és átviszem a kaparóra, neadj' Isten még a mancsát is ráteszem, de ilyenkor csak megijed, nem érti. Mutattam hogy ott kell kaparni, szintén nem érti. A másik cicánk egy szó nélkül átszokott magától, neki ilyet sose kellett magyarázni, sehol máshol nem tesz kárt. Ezért is vagyok tanácstalan... A fiúcska minden hülyeséget megtanul tőle, de ezt valahogy nem akarja.
Mit tehetek még, törődjek bele?
Sajnos ezt inkább dicséretnek venné, mániásan imádja a vizet :D
Ha este nem úsztatom meg a kádban, képes még a mosogatóba is bemászni... lassan ha melegebb lesz, be is iktatok neki egy lavórt a konyhában, hadd pancsoljon magában.
Viszont a fújó hangoktól fél, talán errefelé tényleg érdemes lenne elidulni.
2 macska, 2 kaparófa. A nőstény használja azt ami van, így a kandúr nem fogja. Szerezz be egy másikat és rakd közvetlenül a fotelhez, hogy ne tudja használni magát a bútort. Aztán ha átszokott, oda rakhatod ahova akarod.
Értelmetlen megmutatni neki, meg az ide-oda pakolgatás, ők úgysem értik. Mi is csak 2 különböző kaparófa után tudtuk leszoktatni, egyik se tetszett neki, de vettünk egy szőnyeget (a kutyáknak...), ami bent maradt és rájött hogy ez neki mennyivel jobb mint a bútor. Azóta azt használja~
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!