Tegnap heréltettük ki 5 hónapos cicám. Kb mennyi idő kell neki, hogy megnyugodjon?
Tehát úgy értem mikor nem lesz olyan szeleburdi,és karmolós?
Másik kérdés:
Mi a véleményetek arról ha lakásban van a cica,de közben a baba is útban van?Elfogultak mondják,hogy ajándékozzam el,mert nem fér össze a kettő.Mármint hogy nehogy valami baja legyen a gyereknek.
Én semmi pénzért nem adnám a macskámat! Csak olyanok tanácsát fogadd meg, akiknek van macskájuk!Én utánajártam a toxoplasmosis dolognak! Ha már átestél rajta, a gyerekednek sem lesz baja! Olvass erről cikkeket! A többi elfogult!
Max. 1 hét, és kandúrod megint a régi lesz!
Köszönöm a választ!
csináltatam toxoplazma vizsgálatot és jó lett az eredmény,tehát már átestem rajta.
Utána jártunk és a cicától is lehet vért venni ezesetben hogy megtudjuk ő hordozó-e,de náluk egy vérvétel 5000 Ft.
Kicsit húzós.
Teéljesen felesleges a cicát szűrni. A toxoplazma csakis akkor veszélyes a babára, ha a TERHESSÉG ALATT KAPOD EL. Mivel te már elkaptad, védett vagy ellene, így a magzatra egyáltalán nem veszélyes a betegség. Sőt, még jó is, ha a születése után előbb utóbb ő is átesik rajta, mert akkor utána már ő is védett lesz ellene. (Annyira enyhék a fertőzés tünetei, hogy a legtöbben észre sem veszik, mikor fertőződnek meg.)
Szóval tartsd meg nyugodtan a cicádat. :-)
egy kutyás kismama
A macska vagy szeretni fogja a gyereket, és szépen el lesz vele, vagy utálni fogja, akkor viszont rohanni fog el a környékéről is, mert hangos, később a farkát is húzza stb. :) Bántani nem fogja nyugi, nekem van egy idegbajos macskám, mindig azon röhögtem, hogy ha egyszer gyerekem lesz, tuti kiszedi a kiságyból, de nem volt semmi gond velük, mikor tényleg lett.
A toxo-t meg fentebb leírták, amiatt sem kell már aggódni. Lehet nem is a macskától kaptad, de már túl vagy rajta, szóval lényegtelen is. :)
Az én cicám kb 9 hónapos, herélt kandúr. Ugyanolyan szeleburdi, játékos és karmolós mint a műtét előtt. Szerintem csak addigra nyugszik meg mire felnő, 1-2 éves korára...
Azt kétlem hogy bántaná a gyereket, mert pl engem is csak akkor karmol ha túl sokat fésülöm. Rengeteg gyerek felnőtt már állatok közelében, nem gondolom hogy ez "természetellenes" dolog és egy baba miatt el kell ajándékozni - hacsak nem kifejezetten agresszív az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!