Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tudnátok segíteni, tanácsot adni?

Tudnátok segíteni, tanácsot adni?

Figyelt kérdés

1 hete születtek kiscicák, idáig kint a kutyaólban voltak, de ma olyan történt, amitől teljesen kétségbe estem. Az anyacica rettenetesen zihált, fel volt puffadva, elmúlt, és arra gondoltam nem-e volt nagyon melege, ezért jobbnak láttam behozni őt is, meg a kicsiket is a konyhába. De az nekünk külön van a főépülettől, így estére kénytelen vagyok bezárni őket, éjjelre is, meg nappalra is, mert mind2en dolgozunk, leghamarabb 3-kor érek haza. Az anyacica meg folyton csavarog, nem szeret sokáig bent lenni, de itt vmivel hűvösebb van, és ez használt neki.

Kérdésem az lenne, h nem fog megbolondulni az anyacica h amíg haza nem érek bent marad? Tud itt hűsölni, máshol pihenni, van kajája, vize, a "dolgát" is el tudja végezni. Bocsi h így összetömörítettem.

2015. máj. 5. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Megbolondulni nem fog, de azért annyira meleg nem volt, hogy egy macska ziháljon tőle. Más lehetett a baj, nem a meleg.

Jó lenne állatorvossal megvizsgáltatni az anyacicát, nehogy komoly baja legyen.

2015. máj. 5. 18:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Azóta semmi baja, 5–10 percenként ki–be járkál, folyton a kutya házát lesi.
2015. máj. 5. 18:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Meg a kutya házába tényleg meleg volt, kint áll a tűző napon.
2015. máj. 5. 18:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy inkább a kutyaházat kéne valami árnyékosabb helyre tenni, esetleg egy folyamatosan nyitott garázsba, tüzelőtárolóba, ahol az anya kedvére mászkálhat. Nem a bezártság miatt aggódnék, hanem a piciknek azért most egy hűvösebb hely nem biztos, hogy jót tesz, 1 hetes cicáknak még nagyon érzékeny a szervezete, könnyen meghűlnek, megfáznak, akár el is pusztulhatnak.

De most még tényleg nem volt annyira meleg, hogy zihálnia kelljen az anyának, a felnőtt macskák nagyon ügyesen tudják szabályozni a hőt, ha túl meleg lenne számára a kutyaház, akkor elvitte volna már onnan a kicsiket. Nem lehet, hogy megtámadta valami, valaki, vagy más, egészségügyi probléma? Macska védi a kölykeit, ha valóban a meleg lenne a gond, tényleg nem hagyja ott őket megfőni...

2015. máj. 5. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!