Szabad megfürdetni 1 hetes kismacskákat? (nincs mamájuk. )
... mert én megfürdettem. Hajszárítóval megszárítottam, de másnapra újra pisis-kakisak lettek, ahogy egymást gyömöszölik, masszírozzák, -amikor ébren vannak.
HÁNY NAPONTA FÜRÖSZTHETEM ŐKET? ( nem lett semmi bajuk, úgy tűnt, hogy élvezik, főleg a hajszárítózást.
Tuti nem élvezték!!! Jesszus....
Szerencsétlenek biztos majdnem megfulladtak a szárítótól...enni legalább adsz nekik? Mièrt nincs mamájuk?
1 hetes pici cica a legkisebb hőkülönbségre is képes kihűlni, még véletlen se fürdesd, hajszárítózni meg végképp ne, huzatot kapnak szegények akkora légáramlattól, nem véletlen rejti őket a mama is védett helyre, nem csak a ragadozó állatoktól védi, hanem az időjárás viszontagságaitól is! Tudod hogyan kell a pici cicákat gondozni? Etetés után mindig meg kell pisilteni őket, akkor nincs olyan gond, hogy abban fetrengenek. Melegen tudod őket tartani? Nem elég, ha ruhába vannak, az ő szervezetük még nem tudja a hőt tartani, kell melléjük vizes palack vagy valami, ami folyamatosan melegíti őket, különben kihűlnek. Mivel eteted és milyen időközönként? Ekkora cicát még 2 óránként kell táplálni, az se mindegy, hogy mivel, csak megfelelő tápszerrel lehet, amit állatorvosnál kapsz, a picik szervezete se a tehéntejet, se a kecsketejet, se a macskák számára gyártott macskatejet nem tudja még hasznosítani, tápszer kell, abban vannak csak megfelelő anyagok, amik segítik a fejlődésüket, segítik, hogy elég erős immunrendszerük alakuljon ki.
Vagy ami még nagyon jó megoldás, hogy keresel számukra egy pótmamát, aki mindezeket a feladatokat ellátja helyetted, most mindenhol születnek picik, tele minden szoptatós anyákkal, hátha találsz a környékeden valakit, akinek van ilyen cicája, segít felnevelni a piciket.
Esetleg macskamentőktől, helyi állatmenhelyektől kérhetsz segítséget, vagy beszélhetnél állatorvossal, hátha tud pótmamát, még ha csak 1-1 cica is kerül igazi cici mellé, már azzal is könnyebb a dolgod. Nem akarlak elszomorítani, de ez a 2-2,5 óránként éhesek, ez így lesz még egy darabig, olyan 3 hetes korukban lehet növelni az időközöket, de akkor is 3-3,5 óránként kérnek enni, ezért lenne jó, ha legalább néhánynak sikerülne dajkát találni, ha tovább nem is, olyan 6-8 hetes korukig, onnantól már tudnak maguk is enni, ha nagyon muszáj.
Más tippem most nem nagyon van. De szép volt tőled, hogy nem hagytad ott őket, én karton dobozban találtam 2 hete 7-et kidobva az erdő mellett, átérzem a helyzeted...
Ne fürdesd őket! Kicsik még, és megfáznak!!!
Amikor elérik a 6 hetes kort, akkor szabad! Nagyon csúnyán megfázhatnak, a szemük pedig később nyílik ki, mert begyullad, és összeragad!!!! Inkább egy langyos, puha, nedves ronggyal törölgesd meg őket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!