Hogyan lehetne egy 5 éves macskát magunkhoz szoktatni?
Ajándékba kaptuk 2 napja. Csak morog meg fúj ránk egésznap. Eszik, iszik ha elmegyünk itthonról, de amúgy csak a sarokban vagy az ágy alatt van. Ha csak hozzászólunk fúj. Tudom, hogy sok idő lesz megszokni minket, mert sokáig volt egy helyen, de mégis, hogyan lehetne az új környezetéhez szoktatni?
Előre is köszi.
3: A játékos módszer saját tapasztalat, nekem is volt ilyen macskám.
Egy benti macskának a kötődéshez nem feltétlenül elég, ha etetik, foglalkozni is kell vele.
Akkor tényleg csak idő kell neki.
Ez esetben én szerintem kivételt tennék és nem a konyhában tenném le neki a kaját, hanem tőle pár méterre, közben hívnám, hogy lássa, én adom. Így hamarabb fog enni a jelenlétetekben, aztán már jönni is fog, ha meglátja.
Minek kellett kizavarni a kadbol? Ha zavarjatok, akkor felni fog toletek.
Az uj kornyezethez legjobban ugy lehet szoktatni, hogy beken hagyjatok egy-ket napig, hogy a sajat ritmusaban fedezze fel.
Magatokhoz meg a legegyszerubben talan a klaszikus modszerrel, hogy szepen hagjatok egy napig etlen (nem szomjan!) aztan lerakjatok koze, es kozetek a kajat ele, hogy lassa, toletek van.
A macskak okos allatok, elegge gyorsan rajonnek, hogy aki enni ad nekik, az nem fogja megenni oket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!