Érvek és ellenérvek a kandúr cica ivartalanításához?
Attól nem fog elhízni, ha ivartalanítják. De inkább hízzon el, minthogy töménytelen mennyiségű árva, gazdátlan macskakölyköt hagyjon maga után...
Amíg nem ivartalaníttatod, addig gondoskodj róla hogy soha semmilyen esetben se tegye ki póráz nélkül a lakásotokból, mert megszökhet. És az maga a véres tragédia.
Érvek bővebben:
akkor nézzük mik a negativumok (tapasztalatbol):
A macska megragadt egy párhonapos macska szintjén szellemileg. Ehhez társul, hogy vadul játszik. Itt már nem egy kiscicárol van szó aki vadul, hanem egy 5+ kilós macskárol aki akkorát tud harapni, hogy akár az ujjad keresztülharapja...
Nem csavarog el: Tévedés! Ez a macska elcsavargott otthonrol kiivartalanított állapotban. Így került hozzám.
Nem verekszik: Tévedés! Folyamatosan összeverekszik a környék összes kandurjával, és mivel igen erős macska, egyelőre nem kap túl sok sérülést. De egyáltalán nem szivderitő látvány amikor véresen jön be meg tele van a nyaka és háta sebtetővel... A jobbik eset amikor nem az ő vére van rajta. De más gazdi szempontjábol ez a rosszabbik eset...
Nem tud jelölni: Igaz! Éppen ebből adódik a legtöbb problémája házon kívül... A többi kandúr nem tartja őt versenytársnak, és ugyanugy visszajönnek arra a területre amit viszont az én macskám a magáénak érez (a saját kertünk) és jelölne ha tudna... Ebből adódik amúgy a legtöbb verekedős konfliktus. Szerencsére mivel erőfölényben van a többi macska meghunyászkodik mellette, de ugyanugy visszajön mivel jelölni nemtud.
Nyugisabb: Nem igaz. A környék egyik legvadabb macskája. Ráadásul úgy h midnenkinek hizeleg de ha valaki tesz egy félreérthető mozdulatot abban a szent pillanatban harap. mégcsak nem is karmol... Egyedül engem enged magához közel. Senki mással nem barátságos. Egy gyerek mellett el se tudom képzelni. Én nem ismertem ezt a cicát ivartalanitás előtt.. de h ivartalanítva van és a fentebb leírtak mind igazak rá az is tuti... megértem az előnyöket, de hátrány is van.
A saját példámbol kiindulva egy olyan macskának majdnem h halálos itélet aki gyengébb fizikailag és nemtudja magát megvédeni.. Vagy többet ki se megy a házból. És az én macskám esetében most még vállalható a probléma, de ha idősebb lesz és gyengébb akkor ezzel a habitussal ami neki van tuti h egyszer úgy elpáholják, h nem jön többé haza...
Egy mondatban összefoglalva : azt tartsátok szemelőtt h ivartalanitás után mennyit fog az utcán mászkálni... vagy inkább szobacica lesz.. Am a szagok szempontjából mindenképp jó. nálunk a nap felét kb kint a másikfelét bent tölti de semmi szaga nincsen. a lakásba nem érezni azt h állatot tartunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!