Mivel etessem a 6 éves ivartalanított kandúr macskámat?
Nekem is éppen egy 6 éves ivartalanított kandúrom van :)))
én száraztáppal etetek, Purina One-nal
sokfélét gyárt, de én leggyakrabban a Steril és a Urinary Care tápjait használom (az utóbbi kifejezetten a húgyutak egészségét támogatja)
mindkét cicám imádja az ízét, és nem is túlzottan drága
egyébként másik cicám 10 év feletti ivartalanított nőstény, és nagyon jót tett neki is a táp :D
előző vagyok
macskatejet adhatsz nekik, mert sok vitamin van benne, éa nem okoz hasmenést :)
Tej semmiképp; ügyelni rá, hogy ne túl sok száraztápot egyen-jó minőségű legyen az is,a konzerv is és nyershús.
A macska ui nem iszik eleget,mivel eredetileg a táplálékkal= zsákmánnyal vette magához a nedvességet.A száraztáp teljesen idegen ezért a húsevő ragadozó számára. (viszont kényelmes a gazdinak)
Tehát: konzerv - magas hústartalommal (min 60%),gabonamentes(!!)-(kukorica sem), ne növényi,hanem állati fehérje legyen benne, semmi(!!) cukor (más formában sem),lehetőleg kevés mesterséges adalékanyag stb.
Ez a száraztápra is vonatkozik!!
A legegészségesebb azonban az ún. BARF (nyers) etetés volna,mivel ez áll a legközelebb a természetes igényeihez. Viszont ebbe bele kell ásnia magát az embernek,nehogy hiánybetegségek lépjenek fel.Alább találsz tippeket,ötleteket.
Én amúgy nem etetem a macskákat máshogy az ivartalanításuk óta (5 éve), előtte is jó minőségű tápot kaptak, ritkán nyershús(minimális mennyiség fogy egyszerre) és naponta-kétnaponta nedvestáp a száraz mellé. A kandúrom válogatós,inkább a száraztápot eszi sajna -ezért különösen ügyelek, hogy eleget igyon. Három edényben van a lakásban friss víz,macskaszökőkút beszerzését is fontolgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!